Посол України вимагає встановити в Берліні окремий меморіал українським жертвам нацизму

Посол України вимагає встановити в Берліні окремий меморіал українським жертвам нацизму

За словами дипломата, у Німеччині досі не усвідомлюють, яких величезних втрат зазнав український народ у Другій світовій війні.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник вимагає меморіал українським жертвам війни в Берліні.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Дипломат заявив, що український народ зазнав величезних втрат і серед військових, а особливо серед цивільного населення, але це й досі не усвідомлюють у Німеччині.

Напередодні в Берліні пройшла церемонія вшанування жертв Другої світової війни. Українські дипломати поклали квіти до монумента радянським солдатам в Берліні. До церемонії долучилися німецькі політики та дипломати з інших посольств. Приєднався також 95-річний український ветеран Семен Клейман, який пішов воювати в 17 років у складі Другого Українського фронту.

Новини світу: посол вимагає встановити в Берліні меморіал українським жертвам війни

Новини світу: посол вимагає встановити в Берліні меморіал українським жертвам війни

"Ми дуже велику ціну понесли, тому я кажу — не може більше такої війни бути. Я надіюся, що політики всі будуть розумні і не допустять того", — вважає ветеран Семен Клейман.

"Величезні жертви серед мирного населення, а це — понад 5 мільйонів людей, які загинули, з яких півтора мільйони українських євреїв. Саме тому ми вважаємо, що в центрі Берліна має бути окремий пам’ятник українським жертвам нацизму", — заявив посол Мельник.

Нагадаємо, що сьогодні в Україні відзначають День пам’яті та примирення. 

З нагоди цього Зеленський звернувся до народу і нагадав, що у Другій світовій війні загинули понад вісім мільйонів українців — "більше, ніж населення Києва, Одеси, Харкова, Львова та Дніпра разом узятих". 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація