За зросту 165 сантиметрів важила 28 кілограмів: шокувальні подробиці смерті школярки від анорексії

За зросту 165 сантиметрів важила 28 кілограмів: шокувальні подробиці смерті школярки від анорексії

Фото: www.credits

Те, що дівчинка виснажена, було очевидно з першого погляду, стверджують медики.

12-річна дівчинка померла від анорексії в Одесі. Напередодні її привезли "швидкою" до лікарні у вкрай тяжкому стані. 19 годин реанімації – були марними. Урятувати дитину не змогли. Родина дівчинки з журналістами не спілкується.

Про те, чому вона потрапила до медиків уже геть виснаженою - 30 квітня йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

До лікарні дівчинку привезли вже в комі. Критично низький тиск, температура 35,2 і пульс – 20 ударів на хвилину.

Її знищило стрімке схуднення. За зросту 165 сантиметрів важила лише 28 кілограмів. Те, що дівчинка виснажена, було очевидно з першого погляду, стверджують медики. Утім, бабуся, з якою школярка жила останні місяці, викликала "швидку" лише, коли не змогла розбудити онуку. Лікарям пояснила, що дівчинка схудла різко – за 2 місяці на 27 кілограмів. Можливо, через COVID-19, який виявили вже у лікарні.

В школі дівчину востаннє бачили ще в середині березня, поки не почалися канікули, що переросли в дистанційне навчання. Вчителі кажуть - учениця дійсно була дуже худою, але не виснаженою. Вчилася добре і багато читала. 

Однокласники пригадують, що ніколи не бачили дівчину в їдальні. І кажуть, що вона мріяла стати моделлю і навіть займалася в модельній школі. Бажання стати відомими, дійсно, інколи штовхає дітей до анорексії, каже директорка конкурсу краси Тетяна Савченко. Проте наголошує - жодна дієта не гарантує слави.

Втім хибне уявлення про тіло в дітей формує не лише модна індустрія, а й соцмережі та блогери, кажуть психологи.

Новини України: в Одесі 12-річна дівчинка померла від анорексії

Новини України: в Одесі 12-річна дівчинка померла від анорексії

В школі дивуються, що трагедія сталася у цілком благополучній родині. Мати дівчинки – вчителька основ здоров'я. Нещодавно знову вийшла заміж і 2 місяці тому народила дитину. Саме тому старшу доньку і відправила тимчасово до бабусі.

Через злісне невиконання обов’язків з догляду за дитиною поліція розпочала провадження. До своїх тринадцяти років дівчина не дожила два місяці.

Авторка: Олена Черняєва

Повʼязані теми:

Наступна публікація