Приклад Сребреніци — недоречний: Ярош прокоментував закиди пропаганди РФ про "звірства" на Донбасі

Приклад Сребреніци — недоречний: Ярош прокоментував закиди пропаганди РФ про "звірства" на Донбасі

Фото: УНІАН

Командувач УДА наголосив, що за сім років бойових дій на Донбасі не було жодного факту порушення українськими добровольцями правил ведення війни.

Закиди російської пропаганди про те, що українські військові на території Донецької і Луганської областей повторять Сребреніцу прокоментував командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош.

Про це він заявив 15 квітня у прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" на "1+1".

"Ми вже звикли до таких закидів. Від 2014 року і моє прізвище використовують як певну страшилку в російській пропаганді", — зазначив Ярош.

Командувач УДА наголосив, що за сім років бойових дій на Донбасі не було жодного факту порушення українськими добровольцями правил ведення війни. За його словами, саме російські бойовики, а не українські солдати, порушують правила ведення війни.

"Можна з упевненістю говорити, що саме російські орки, які прийшли воювати на нашу землю, проти українського народу, саме вони використовують такі речі. Приклад Сребреніци — недоречний, бо саме росіяни були одними із союзників сербів, які вирізали мусульман", — підсумував він.

Різня у Сребрениці (Боснія та Герцеговина) — один із наймасштабніших воєнних злочинів у сучасній європейській історії, скоєний під час Боснійської війни у 1995 році. Після захоплення міста загонами сербів під командуванням генерала Ратка Младича було вбито 7000-8000 боснійських мусульман. Розслідування встановило, що геноцид вчинили солдати Армії Республіки Сербської. Наразі Республіка Сербська — федеративна складова Боснії і Герцеговини.

Українські добровольці не порушують правил ведення війни - Дмитро Ярош

Українські добровольці не порушують правил ведення війни - Дмитро Ярош

Раніше Дмитро Ярош заявив, що під час діалогу з Росією, яка останнім часом активізувала нарощування своїх військ біля кордону, жодних компромісів не може бути

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація