Реберця для Трампа і персик за $500 для Обами: шеф-кухарі 20 президентів про кулінарні вподобання перших осіб

Реберця для Трампа і персик за $500 для Обами: шеф-кухарі 20 президентів про кулінарні вподобання перших осіб

Кухарі, які готують для президентів, навіть мають спеціальну лінію для зв'язку.

Володарі президентських секретів і втілювачі монарших мрій. До Франції з'їхалися шеф-кухарі світових лідерів. Разом працюють над стравами, досліджують місцеву кухню та мандрують країною, аби вже незабаром застосувати досвід на державних бенкетах.

Про це йдеться в ТСН.16.45.

Від цих людей залежать добрий гумор і самопочуття - двох десятків світових лідерів. Вони готують для президентів Франції, Італії і Сполучених Штатів, монархів Британії і Монако - шеф-кухарі перших осіб світу з'їхалися до французької столиці - обмінюватися досвідом.

«Якщо політика роз'єднує людей, гарна їжа на столі возз'єднує, і ми сподіваємося, що відіграємо у цьому свою роль», - каже один із шефів.

Враховувати під час готування, кажуть шефи, доводиться буквально все - від дієти світових лідерів до нагоди, з якої зібралися, і вподобань гостей. «Переконатися, що все зроблено, як вони хочуть і в межах тієї кухні, яку ми презентуємо і водночас урахувати сезонність, локації, екологічність, аби приготувати цю чудову страву. Тож це складне завдання», - переконує кухар Білого дому.  

Новини світу: до Франції з'їхалися шеф-кухарі світових лідерів

Новини світу: до Франції з'їхалися шеф-кухарі світових лідерів

Крістета Комерфорд почала працювати у Білому домі ще у 1995 році. І стала шефом для родин Бушів, Обам, Трампів і Байденів. Урочисті приймання, державні вечері, і прості перекуси американських президентів - усе це на її плечах. Цікаво, що за харчі для неофіційних страв - глави Білого дому платять зі своєї кишені. Перша леді США упродовж двох термінів, Мішель Обама зізналася - ціни шокують.

«Наприклад, якщо ви скажете, що вам хотілося би екзотичних фруктів, відповідь буде: "Так, мем, ми зараз їх дістанемо". А потім ти отримуєш рахунок за персик: "Це був персик за 500 доларів!". Я би сказала Бараку: "Не висловлюй побажання про щось, поки я не знатиму, скільки це коштуватиме!", - розповідала перша леді.

Шеф-кухарі світових лідерів навіть свою спеціальну телефонну лінію мають, аби ділитися секретами харчування. Саме по такій перед візитом Дональда Трампа до Парижа Крістета Комерфорд телефонувала своєму колезі із Франції. Розповіла, що президент США дуже любить карамелізовані реберця. Гійом Гомес хоч і не змінив плану вечері, але таки знайшов спосіб потішити високого гостя. І запік свинину двома способами, а зверху поклав шматок улюблених реберець Трампа. Президент, кажуть, був у захваті.

Повʼязані теми:

Наступна публікація