Рейс у понад 10 тис. км: як двоє українців вперше перетнули Атлантику на гелікоптері

Рейс у понад 10 тис. км: як двоє українців вперше перетнули Атлантику на гелікоптері

Чоловіки вилетіли із канадської провінції Квебек до Києва.

Підприємець Максим Луньов та спортсмен Євген Рахмайлов - перші українці, що перетнули Атлантику на ґвинтокрилі. Тепер претендують на рекорд: подолали майже 10 тисяч кілометрів, вилетівши з канадського Квебеку та приземлившись у Борисполі.

Що найбільше їм запам'яталося із подорожі - дивіться у сюжеті ТСН.Ранок 26 серпня.

З кабіни гелікоптеракомандир Максим Луньов та другий пілот Євген Рахмайлов нещодавно споглядали виверження вулкана, пролітаючи над Ісландією. У трансатлантичний рейс довжиною понад десять тисяч кілометрів Максим та Євген вилетіли із канадської провінції Квебек до Києва, щоб перевірити на міцність і себе, і борт.

"Ми буи в дорозі близько 60 льотних годин і близько десяти днів. Ми сідали що три літні години в кожній країні, в кожному аеропорту приземлялися на дозаправку, а потім летіли далі", - розповів Луньов. 

Новини світу: що найбільше запам'яталося українцям, які вперше перетнули Атлантику на ґвинтокрилі

Новини світу: що найбільше запам'яталося українцям, які вперше перетнули Атлантику на ґвинтокрилі

Фарерські острови, Бритаія, Німеччина, Швейцарія... - пілоти порахували, що подорож пролягла через 13 країн. Летіти над океаном. Кажуть, що було не страшно, але гідрокостюми і рятувальний пліт завжди були напоготові. "Коли ми прилетіли до Європи, Максим мені сказав: "Якщо б ми тут впали - нас би врятували за добу. Якщо б ми там впали - то нас, можливо, за три доби врятували", - згадує пілот Євген Рахмайлов

За старшого був Максим. Приватний підприємець має 13 років досвіду кермування гелікоптерами та літаками. Євген - чемпіон України та Італії з автоперегонів, але в небо почав підійматися не так давно. 

У світі таких сміливців як Максим та Євген - одиниці. В Україні через Атлантику гвинтокрилом не літав ще взагалі ніхто. Саме тому чоловіки  вже подали заявку на рекорд.

Повʼязані теми:

Наступна публікація