Рік, 6 місяців і 72 години: головний санітарний лікар назвав терміни дії сертифікату вакцинації

Рік, 6 місяців і 72 години: головний санітарний лікар назвав терміни дії сертифікату вакцинації

Фото: Associated Press

COVID-19 з нами ще принаймні на півтора року щонайменше.

Головний санлікар країни Ігор Кузін розповів, чи "вічні" сертифікати вакцинації від коронавірусу.

Про це він розповів в інтерв’ю ТСН.ua.

Так, за словами Ігоря Кузіна, якщо говорити про термін дії, то це рік, 6 місяців і 72 години - це залежить від різновидна документа, а якщо говорити не про термін дії, а про саме явище, то коронавірус з нами ще принаймні на півтора року щонайменше.

"На термін дії. У кожного документа він є. Якщо говорити про вакцину, зараз мова йде про те, що це рік. Якщо ми говоримо про факт одужання людини від COVID-19 – це пів року, ПЛР-тест – це 72 години. Якщо говорити не про термін дії, а про саме явище, то коронавірус з нами ще принаймні на півтора роки щонайменше. Ми маємо сформувати не лише адекватний рівень вакцинованих людей або колективний імунітет на рівні нашої країни. Такий рівень імунітету має бути сформований на рівні світу. Лише тоді ми можемо казати, що ця інфекційна хвороба йде на спад чи переходить в якийсь інший формат. Тому, я не думаю, що ми розпрощаємося з цим до кінця 2022 року. І нам вже треба потроху звикати і до масок, і до того, що ми маємо дотримуватися соціальної дистанції, частіше мити руки… Це допомагає запобігати й іншим інфекційним хворобам", - говорить головний санітарний лікар.

Кузін також додає, що Міністерство цифрової трансформації разом із МОЗ зараз працюють над тим, щоб інформація по пацієнтам в електронній системі охорони здоров’я дозволяла генерувати електронний цифровий сертифікат, який буде дійсним на території ЄС. 

Повний текст другої частини інтерв'ю з головним санітарним лікарем України, читайте на сайті ТСН.ua за посиланням.

На які вакцини від COVID розраховувати українцям

На які вакцини від COVID розраховувати українцям

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація