Росія стягує радіотехнічний полк із Забайкалля до Криму: які це може мати наслідки

Росія стягує радіотехнічний полк із Забайкалля до Криму: які це може мати наслідки

Ешелон слідує зі станції Домна Забайкальського краю на станцію Айвазовська в Криму.

Росія перекидає до окупованого Криму радіотехнічний полк із Забайкалля. Чи пов'язано це із блокуванням неба, яке вона оголосила напередодні? Зокрема, над частинами Чорного моря та окупованого півострова. Тоді як ці території, разом із можливістю забороняти польоти, міжнародне право закріплює за Україною.

Що означає заборона літати та які це може мати наслідки для сторін - у матеріалі ТСН.19:30.

Якщо це не навмисний закид ворожих спецслужб і повірити коду на одній з платформ - техніка прибула зі станції Домна Забайкальського краю Росії. Одна з її функцій - повітряна розвідка.  Випадковість чи ні, та вже другу добу діє оголошена Росією заборона на польоти в районі півострова у секторі від Феодосії і до Севастополя. А також над частиною Чорного моря. Це згідно з міжнародним повідомленням для пілотів NOTAM.

Та для Росії це є не вперше. Було так в окупованій нею частині Грузії і в Придністров'ї. І от, це ніби не законно, та авіакомпанії на це зважають. Як приклад, кілька днів тому подібне застереження висловили США, вказуючи уникати польотів в районах нарощування Росією військ.

Новини світу: що означає російська заборона літати над частинами Чорного моря та Криму

Новини світу: що означає російська заборона літати над частинами Чорного моря та Криму

Нагадаємо, що Кравчук заявив про готовність переговорити з Путіним щодо Донбасу. Кравчук зауважив, що йому є що сказати Путіну і нинішнім кремлівським політикам. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Наступна публікація