"Росія використовує новітнє озброєння": експерти прокоментували гучні заяви ексрадника Путіна

"Росія використовує новітнє озброєння": експерти прокоментували гучні заяви ексрадника Путіна

Колаж. Андрій Іларіонов

За оцінками військових аналітиків, саме зараз окупанти на найвищому рівні своїх можливостей.

Нещодавні гучні заяви колишнього радника президента РФ Андрія Ілларіонова (в інтерв’ю для Ютуб-канала "Андрій Шелест") про те, що масштабний етап війни ще попереду, про використання Росією новітнього озброєння та залучення близько 600-700 тис. особового складу прокоментували українські військові експерти. На їхню суб’єктивну думку, далеко не все так однозначно, як припускає Іларіонов.

Про це експерти розповіли в коментарі для ТСН.ua.

"Немає "хороших русских". Я не вірю в те, що можуть бути росіяни з демократичним способом мислення, - каже військовий експерт Петро Черник. - Те, що йому (Ілларіонову – Ред.) формують антипутінський образ – це може бути довготривала стратегічна та філігранно якісна інформаційно-психологічна операція. Класичний спосіб доведення від супротивного. Або ворог мого ворога – мій друг. Це далеко не так".

Черник аргументує свою позицію, наводячи таки приклади з цифрами: "Росія на найвищій точці своєї мілітарної могутності. Авіацію усіх можливих класів зі стратегічними ракетоносцями застосували? Застосували повністю. Немає ні одного кластера авіаційної техніки, котрий би не був застосований проти України. 11 класів стратегічних неядерних ракет, починаючи від найдалекобійнішої Х-101 і закінчуючи Точкою-У, застосували. Переходимо далі. На початок цієї війни російська армія мала на марші 3400 танків. Більше 3100 знищено в Україні за 10 місяців, в той час як в Афганістані за 10 років було знищено 147 машин. На початок цієї війни росіяни мали в межах 5,5 тисячі робочих артилерійських стволів. 2 тисячі вже знищено українцями. З понад 20 мільйонів снарядів, котрі вони мали на початок цієї війни, використали більшу половину. Їм треба до 60 тис. снарядів на день, а вони в місяць можуть виробляти максимум 125 тисяч. Не більше. Вони зняли з консервації Т-62, зняли з консервації артустановку Д-1 1943 року розробки. Є підтверджені випадки, що їхні військовослужбовці озброєні рушницею Мосіна 1891 року. Виникає логічне запитання про те, який клас зброї, який у них є, вони не застосували проти нас? І що, крім величезної людської хвилі, старого радянського мотлоху і ядерної зброї вони ще можуть застосувати? Для мене все однозначно – Ілларіонов стратегічно граючий агент Москви, якому ліплять дуже правильний образ антипутинського борця. Я можу помилятися, тому як не маю жодних доказів. Підкреслюю, це виключно аналітичний висновок, експертна суб’єктивна точка зору. Я не вірю в образи антипутінських демократів. На мій погляд, це – висококласна якісна ІПСО, щоб посіяти серед нас, українців, паніку і страх. Якби у них були така зброя та потужності, вони б досягнули такої мети за три дні. Велетенський людський масив у них ще є і нам його доведеться перемолоти".       

Своє чергою, інший експерт, колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов так прокоментував нам заяви Ілларіонова: "Чи має пан Ілларіонов доступ до такого рівня та об’єму інформації як, наприклад, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний? Думаю, що ні. Кожний експерт має право висловлюватися з приводу тих чи інших подій, спираючись на власний досвід, на власну інсайдерську інформацію".

Читайте також:

    

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація