Росіяни знищують ще одне місто в Україні: місцеві розповіли, як виживають

Росіяни знищують ще одне місто в Україні: місцеві розповіли, як виживають

Собака у Гуляйполі

Деякі жителі Гуляйполя живуть під землею вже три роки.

У Гуляйполі на Запоріжжі — жодної вцілілої будівлі, потрощені школи та лікарні. І навіть цвинтарі спалені російськими снарядами.

Російські терористи не дають спокою цивільним – гатять по будинках з артилерії, безпілотників, авіації. Інколи тут буває тихо, та цей спокій оманливий — ситуація часто змінюється похвилинно.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Кіри Овес. 

Деякі жителі Гуляйполя живуть під землею вже три роки. Вони облаштовують у підвалах домашній затишок. 

Пані Валентина мешкає у бомбосховищі разом з чоловіком та ще двома сусідками. Раз на день виходять до свого обійстя – нагодувати котів та перевірити, чи вистояв будинок після обстрілів.

"З дому принесли газ, бо вдома ніде, позабивано все, тут готуємо, дровця он чоловік заготовив, понарубували, понатягували, де розбивають що дерева — ми йдемо з дівчатками, тягаємо, а чоловік рубає, пиляє", — каже Валентина. 

За словами місцевих, кілька днів в Гуляйполі більш-менш спокійно, втім , ця тиша у прифронтовому місті вкрай оманлива, кажуть рятувальники.

Тому надзвичайники, як і деякі гуляйпільці, завжди ночують у підвалі. Обладнали його двоярусними ліжками, необхідною технікою та буржуйкою, адже незабаром холоди.

Пані Валентина мешкає у підвалі

У Гуляйполі залишається понад тисячу людей. Біля побитих обійсть досі квітнуть виплекані ними троянди. Люди намагаються доглядати і за старим кладовищем — називають його "хрестики", де останні поховання датувалися серединою XX сторіччя. З початком повномасштабної війни тут знову почали ховати людей, адже біля центрального цвинтаря вкрай небезпечно.

"Там зразу накриють. Не соромляться ні хрестів, ні Бога. У них нема ані совісті, ані честі", — каже житель Гуляйполя Олександр Циб. 

Пан Олександр живе поруч з "хрестиками". Декілька місяців тому й сам думав, що не вціліє, адже росіяни поцілили просто у його хату.

Втім, попри нескінченні свисти снарядів над головами люди в Гуляйполі на долю не нарікають. Вірять — витримають і цю зиму, і до їхнього міста повернеться життя. 

Гуляйполе

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 07:00 23 жовтня. Ліквідація МСЕК! "Зашквар" генсека ООН! Війська КНДР в Росії

Читайте також: 

Повʼязані теми:

Наступна публікація