Санкції через двійника у Криму: жительці Києва вдруге блокують рахунки через помилку в рішенні РНБО

Санкції через двійника у Криму: жительці Києва вдруге блокують рахунки через помилку в рішенні РНБО

Скріншот

Наукова працівниця Ольга Калініна фігурує в одному санкційному списку з депутатами російської Держдуми та кримінальними авторитетами Чечні.

Киянка Ольга Калініна уже вдруге помилково потрапила в санкційний список РНБО. Жінку  переплутали з тезкою в Криму, заблокували її банківські рахунки та обмежили в можливості користуватися державними послугами. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Молодша наукова співробітниця Інституту міжнародних відносин  Ольга Калініна вперше потрапила в санкційний список РНБО за, начебто, сприяння анексії Криму у 2018-му році. Киянка опинилася в одному переліку з такими одіозними фігурами як голова Чеченської республіки Кадиров, міністр оборони Росії Шойгу, ватажки ЛНР та ДНР. 

Тоді вона майже рік доводила свою непричетність до кримської сепаратистки, яка має таке ж прізвищем, ім’я та по-батькові і працює в тервиборчкомі Первомайського району Криму. Ольга Калініна також народилася у Криму, в Севастополі, але майже 20 років тому переїхала до Києва. 

Цього разу українка потрапила до не менш одіозного списку. Серед тих, хто перебуває під українськими санкціями, - голова ЦВК Російської Федерації, депутати Держдуми, іноземні журналісти та політтехнологи, які працюють на країну-агресора, та кримінальні авторитети з Чечні та Грузії.

“Це зрада батьківщині, це дуже серйозно. Якщо навіть помилково, то до мене цей негатив чіпляється, тому мені треба довести, що це - не я”, - скаржиться жінка, яка потерпіла через свого кримського двійника. 

Секретар РНБО Олексій Данілов помилку визнає та навіть особисто подзвонив Ользі з вибаченнями, запевнивши, що на найближчому засіданні все виправлять. “На превеликий жаль, співробітники МЗС взяли ті списки, які були у 2018-му році, і сталася така прикра подія. Ми ще раз вибачаємось”, - заявив він.

Однак, Ольга Калініна каже, що не здивується, якщо через кілька років знову побачить себе в схожому списку.

Новини України: киянка вдруге помилково потрапила в санкційний список РНБО замість тезки з Криму

Новини України: киянка вдруге помилково потрапила в санкційний список РНБО замість тезки з Криму

Повʼязані теми:

Наступна публікація