Що чекає на українську молодь, якщо Росія переможе у війні: демограф описав моторошні сценарії

Дата публікації
Перегляди
5556
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Що чекає на українську молодь, якщо Росія переможе у війні: демограф описав моторошні сценарії

Олександр Гладун. Колаж ТСН.ua

Демограф пояснив свою позицію щодо призовного віку.

Заступник директора з наукової роботи Інституту демографії та проблем якості життя НАНУ Олександр Гладун вважає, що якщо Росія окупує Україну, то почне репресії, у тому числі проти молодих людей. Або ж юнаків відправлять у російську армію. 

Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua.

Олександр Гладун зазначив, що про зниження мобілізаційного віку повинні думати військові, проте він вважає, що якщо переможе Росія, то українців чекають невтішні сценарії. 

"Якщо вони активно виявлятимуть антиросійські погляди, то їх вб’ють або посадять в тюрму, у кращому випадку – депортують до Росії. А у гіршому – дадуть російські паспорти, громадянство РФ, призвуть до російської армії і поженуть воювати проти української чи іншої армії. Що з цього краще? Тому тут більше питання до військових, а не до демографів. Те, що на війні гинуть люди, – це погано, і навіть не обговорюється, але зараз йдеться про виживання країни. Якщо України не існуватиме, то про демографію якої країни ми будемо говорити", - зазначив він. 

Читайте повне інтерв'ю: Постійно готуватися до війни: яким буде життя у післявоєнній Україні і чим загрожує постаріння населення

Читайте також: 

Фіктивні інвалідності: суд відклав справу Крупи

Фіктивні інвалідності: суд відклав справу Крупи

Повʼязані теми:

Наступна публікація