"Шахед" зробив вирву в дитячій кімнаті": жителі Софіївської Борщагівки показали страшні наслідки атаки РФ (фото, відео)

"Шахед" зробив вирву в дитячій кімнаті": жителі Софіївської Борщагівки показали страшні наслідки атаки РФ (фото, відео)

Жителі Софіївської Борщагівки показали страшні наслідки атаки Росії / Фото: ТСН.ua

Люди кажуть, що прощалися з життям, коли побачили день посеред ночі.

Під час нічної атаки Києва з боку окупантів 30 травня постраджали десятки осель у передмісті столиці. Один із "прильотів" зафіксували в дитячу кімнату багатоквартирного будинку в селі Софіївська Борщагівка, яке розташоване впритул до Києва.

Зранку 30 травня журналіст ТСН.ua побував на місці подій. Перше, що кидається в очі – великий контраст. Поруч з охайним парком, в якому навіть є невеличкий фонтан та акуратно підстрижені кущі, росіяни залишили свій черговий варварський слід. Вночі внаслідок атаки дронами були пошкоджені квартири та автівки, а поруч із зеленою зоною розкидані уламки розміром з аркуш А4.

Як "друга армія світу" воювала з дитячою кімнатою та квартирами мешканців – про це в коментарі для ТСН.ua розповіли жителі передмістя Києва.

Чули, як летять "шахеди"

Багатьох мешканців ми застали зранку за тим, що вони виносили уламки та розбите скло, десь поруч гуркотів трактор, який привіз десятки дерев’яних листів для тимчасового закриття вікон від несприятливих погодних умов.

В будинку на Софіївській Борщагівці повилітали вікна / Фото: ТСН.ua

Пані Ольгу ми застали, коли вона вибігла на вулицю зустрічати знайому, яка зголосилася приїхати допомогти прибрати наслідки атаки.

"Після того, як я почула гуркіт, більше схожий на писк, сховалася у ванній кімнаті. Зрозуміла, що зараз щось буде. Так от, я сховалася у ванній, почула удар, але через те, що сховалася за двома стінами, то навіть не зрозуміла, з якого боку був удар. Потім зрозуміла, що є запах гару, була задимленість. Після того, як я зрозуміла, що в моїй квартирі вже немає вікна, побігла до укриття. Повернулася додому через дві години та знайшла уламок, який ще був гарячим. Сфотографувала його та віднесла туди, де збирали уламки. Пробачте, біжу зустрічати подругу, вона приїхала допомогти мені прибрати", – розповіла нам жінка.

Уламки від "шахедів" були ще гярячими / Фото: ТСН.ua
Уламків після атаки "шахедів" дуже багато.= / Фото: ТСН.ua
Мешканці показують уламки, які знаходять біля своїх осель / Фото: ТСН.ua

Як виявилося, серед мешканців були й такі, хто каже про те, що почав прощатися із життям.

"Близько 4-ї ранку ми почули, як летять дрони "шахеди". Дуже гуділо. Один пролетів, почули, як наближається інший. До нашого будинку. Я все, попрощалася з життям. Я побігла сховатися до туалету, чоловік – до гардеробної. Я розуміла, що від прямого влучання це не врятує, але від уламків – напевно, так. Ми не пішли до укриття, і це наша відповідальність. Так от, поки бігли ховатися, це лічені секунди, почули один вибух, потім інший, зрозуміли, що було влучання. Ми побачили таке зарево, що на секунду на вулиці настав день посеред темряви. Будинок трясло, вікна трусило", – розповіла нам місцева мешканка Еліна Дядюшенко.

Росія атакувала дронами Київ: наслідки на Софіївській Борщагівці

Росія атакувала дронами Київ: наслідки на Софіївській Борщагівці

Росіяни поцілили в дитячу кімнату

Як з’ясувалось, однією з цілей росіян цього разу була й дитяча кімната, де перебували двоє дітей-підлітків.

"Я лежала на дивані, побачила, як навкруги все сиплеться, були звуки розбитого скла. Спочатку побігла до вікна, а потім у ванну. Вже згодом я почула, що є четверо постраждалих, начебто є порізи у когось, чула, серце схопило. В нашому будинковому чаті було повідомлення про те, що великий уламок залетів до дитячої кімнати, там перебували двоє дітей. Уламок зробив вирву в стіні. Але, на щастя, чула, що нікого не зачепило", – розповіла нам місцева мешканка, яка не захотіла назватися, але надала фото пошкоджень дитячої кімнати.

Уламки прилетіли в дитячу кімнату однієї з квартир / Фото: ТСН.ua

До поліції надійшло близько сотні викликів

Поліцейські, які просто зараз працюють на місці події, кажуть, що протягом ночі-ранку на лінію 102 було біля сотні викликів.

"В цьому районі є пошкоджені і квартири, і приватні будинки, і автівки", – уточнили правоохоронці.

Уламки розкидані скрізь / Фото: ТСН.ua
Мешканці збирають уламки після нічної атаки "шахедами" / Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, під час нічної атаки "шахедами" Києва загинула 33-річна жінка в Голосіївському ройоні Києва. За словами мера міста Віталія Кличка, вона вийшла на балкон подивитися, як збивають дрони.

Читайте також:

Київ атакують, а Москва відпочиває: Кличко прокоментував атаку дронів на столицю РФ

"Ціляться в житлові квартали": Жданов пояснив, чому Росія цілодобово тероризує Київ 

Налякані люди, будинки у вогні та потрощені авто: моторошні фото нічної атаки по Києву

Повʼязані теми:

Наступна публікація