Шлюб онлайн: Федоров розповів, чи можна буде одружитись за допомогою "Дії"

Шлюб онлайн: Федоров розповів, чи можна буде одружитись за допомогою "Дії"

Фото: pixabay.com

У застосунку найближчим часом може з'явитися свідоцтво про шлюб. 

Українці матимуть можливість подати заяву про реєстрацію шлюбу за допомогою застосунку "Дія". 

Про це в інтерв'ю ТСН.ua повідомив віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

"Скоро вже можна буде подати онлайн-заяву на шлюб. Ця послуга у нас в бета-тесті. Але особисто все ж прийти треба буде, щоб поставити підписи. Але вже не треба особисто подавати заяву, обирати дату шлюбу, як ми всі це з вами робили. Тепер це можна буде зробити онлайн", - повідомив Федоров. 

Також у застосунку найближчим часом може з'явитися свідоцтво про шлюб. 

"Цей документ обов’язково з’явиться. Але зараз ми на цьому не сфокусовані, бо в отриманні інших послуг він не дуже використовується. Ми зосереджені на запуску послуги і намагаємося зробити так, щоб реєстри між собою обмінювалися даними. Тобто, щоб не робити багато різних довідок, а щоб реєстри самі між собою забирали дані. Ну, наприклад, із витягом "про прописку". ДМС працює над тим, щоб паперова довідка, яку вам видали разом з ID-карткою, була не потрібна. Щоб державний орган, який у вас затребує цей документ, вже сам зміг перевірити вашу “прописку”, - пояснив віцепрем’єр-міністр. 

Він наголосив, що додати в "Дію" свідоцтво про укладення шлюбу - це не проблема, проте наразі це не є першочерговим завданням. 

"Думаю, що зараз всі одне одному довіряють. Насправді відобразити це в "Дії" не проблема. З часом ми це зможемо зробити, якщо буде треба для різних життєвих ситуацій. Але наша філософія не відцифровувати все, а щоб дані по державних органах бігали замість людей", - пояснив міністр. 

Читайте також:

На великому "Дія Саміт" презентують понад 10 нових послуг | Новини України

На великому "Дія Саміт" презентують понад 10 нових послуг | Новини України

Повʼязані теми:

Наступна публікація