Штам коронавірусу "Дельта" вже в Україні - Данілов

Штам коронавірусу "Дельта" вже в Україні - Данілов

Фото: ТСН.ua

Захворілих одразу двоє.

Один із найнебезпечніших з відомих нині штамів коронавірусу "Дельта", який з'явився в Індії, зафіксували в Україні.

Це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН повідомив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

Вже є два випадки – це матір 66 років і дитина - 16 років. Вони нещодавно повернулись із Росії, вже в Україні захворіли і їм провели тестування. Вони госпіталізовані до Олександрівської лікарні, їх стан стабільний.

 «У нас є чотири лабораторії, які можуть виявляти новий штам, 2 приватних і 2 державних, у нас немає в достатній кількості саме тестів, які виявляють індійський штам. Ми зараз над цим працюємо, зараз співпрацюємо із ВООЗ», - зазначив Данилов.

Аби не допустити поширення індійського штаму, сьогодні зібрався Апарат РНБО. На засідання прийшов міністр охорони здоров’я, заступник міністра внутрішніх справ, представники профільного комітету ВР, вірусологи, провідні медики і науковці. Вони вирішують, зокрема, чи вводити обов’язкове ПЛР-тестування для людей, які приїжджають з Російської Федерації, Білорусі, Великої Британії та Індії .

«Не виключаю, що може бути повністю припинено сполучення на певний час з деякими країнами. Це дуже небезпечно», - додав Данілов.  

За оцінками медиків, штам «Дельта» у 1,6 раза заразніший, ніж штам «Альфа», який вперше виявили у Великій Британії. «Дельта» вдвічі підвищує ризики госпіталізації і в півтора рази частіше призводить до реанімації хворих. Захиститися від нього можна лише завдяки вакцинації.

Новини світу: один з найнебезпечніших штамів коронавірусу з Індії зафіксували в Україні

Новини світу: один з найнебезпечніших штамів коронавірусу з Індії зафіксували в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація