Сі Бриз-2021: провокації росіян і справжня операцію з порятунку десантника

Сі Бриз-2021: провокації росіян і справжня операцію з порятунку десантника

Фото: Міністерство оборони України

Представники НАТО запевняють, що українські військові готові до співпраці.

Пройшли відстань у пів екватори, налітали майже 80 годин та пірнули під воду понад три сотні разів. В Одесі закрили військові навчання Сі Бриз-2021.

Про це зазначається в ТСН.19.30.

Це були наймасштабніші за всю історію України міжнародні маневри, в яких брали участь військові з понад тридцяти країн світу. Не обійшлося і без втручань країни-агресора. Росіяни намагалися провокувати іноземні кораблі, але безрезультатно — на них просто не зважали.

Під час навчань частина українських кораблів та рота морських піхотинців пройшла стандартизацію НАТО. Окрім того, вже у реальних умовах на морі відзначилися і прикордонники з морської охорони. «Ми оцінювали усі дії за стандартами НАТО і в черговий раз було доведено, що українські військові можуть працювати дуже ефективно за цими стандартами. План навчань був виконаний без жодних відхилів і це означає, що ми готові співпрацювати», - переконує заступник командира 65-тої тактичної групи шостого флоту США Кайл Гант.

Під час десантування на острів Зміїний одного з українських військових на парашуті віднесло у відкрите море майже на два кілометри від заданої цілі. Прикордонний катер вчасно врятував людину. «Дії екіпажу катера були злагоджені, особовий склад вчасно підійшов до військовослужбовця, який десантувався, підняв його на борт і надав першу медичну допомогу», - розповідає заступник командира Одеського загону морської охорони Андрій Метеха.

Новини світу: в Одесі закрили військові навчання "Сі Бриз-2021"

Новини світу: в Одесі закрили військові навчання "Сі Бриз-2021"

Повʼязані теми:

Наступна публікація