Скільки коштує оренда квартири у Львові: у яких районах найдешевше (фото)

Скільки коштує оренда квартири у Львові: у яких районах найдешевше (фото)

Фото: ТСН.ua

Ціни на оренду житла у Львові тримаються на високому рівні.

Ціни на оренду квартир у Львові майже не змінилися у порівнянні з зимовим періодом. Вартість не знижується навіть за відсутністю великого попиту. Пропозицій на ринку нерухомості достатньо. Здебільшого житло шукають мешканці міста та області, а не внутрішньо переміщені особи.

Про це в коментарі ТСН.ua розповів рієлтор Олександр Бойко.

Скільки коштує оренда квартири у Львові

За словами експерта з нерухомості, наразі у Львові найбільший попит на недороге житло. Бюджетні квартири шукає молодь та переселенці, які хочуть переїхати з передмістя. 

Середні ціни на оренду житла у Львові станом на кінець квітня такі:

  • оренда однокімнатної квартири — 10-12 тисяч гривень;
  • Оренда двокімнатної квартири — 14-16 тисяч гривень;
  • Оренда трикімнатної квартири — 18-20 тисяч гривень.

На ціну найближче впливає місце розташування житла, каже рієлтор. Оренда квартир у більш популярних і центральних районах коштує дорожче, ніж тих, що розташовані у віддалених районах — наприклад, на житловому масиві Сихів та мікрорайоні Рясне.

Оренда житла Львів, Сихів / Фото: OLX

"Ключовим фактором є вік і стан, які також впливають на ціну оренди. Так само як і зручності, що входять у
вартість. Нові будівлі з сучасним ремонтом та інфраструктурою будуть дорожчими, ніж старі квартири без ремонту або зі старим ремонтом. Також враховуйте, що квартири з високоякісним ремонтом, ізольовані та обладнані сучасними приладами, будуть дорожчими", — розповів ТСН.ua Олександр Бойко.

Рієлтор додав, що вартість оренди квартири також залежить від її типу. Наприклад, смарт-квартира або квартира-студія будуть дешевші, ніж квартири з однією або більше спалень

Щодо попиту на оренду квартир у Львові, багато людей досі вважають, що житло на заході України є безпечнішим, зазначив рієлтор, тому залишаються жити в місті. Крім того, частина переселенців, чиї діти пішли до шкіл з вересня минулого року, поки не повертається додому, адже навчальний рік ще не закінчився.

Оренда квартири центр Львова / Фото: OLX

Рієлтор каже, що зробити точний прогноз щодо росту чи падіння цін на оренду неможливо. Однак, Олександр Бойко впевнений, що вартість квартир у Львові триматиметься на цьому рівні протягом весни та літа.

"Щодо міста Львова, я можу однозначно сказати, що змін по цінах не відбудеться до осені", — зазначив ТСН.ua рієлтор.

Оренда квартири Львів недорого / Фото: OLX

Нагадаємо, тема незавершеного будівництва набуває дедалі більшої актуальності. Зведення житла у Києві через війну майже не ведеться. Інвестори, які вклали власні кошти у будівництво нових ЖК, бояться втратити свої квадратні метри. Складнощі виникли і у найбільшого столичного забудовника.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація