Скласти чи здати: в Україні відбулося ЗНО з української мови та літератури

Скласти чи здати: в Україні відбулося ЗНО з української мови та літератури

Хтось мав можливість складати одне без іншого.

Сьогодні випускники взяли участь у зовнішньому незалежному оцінюванні з української мови та літератури. І вперше мали можливість вибирати - писати спільний тест чи виконувати лише завдання з мови.

Про це йдеться в ТСН.16.45.

На тестування з української мови та літератури цьогоріч зареєструвалися 377 тисяч учасників. І вперше вони мали змогу вибирати: складати і мову, і літературу чи обрати розмежований варіант і виконати лише завдання з мови. Приміром, це могли зробити ті, хто вступають на технічні спеціальності. «Він відрізняється від минулорічних тестів, бо звичайно він містить і частини літератури. А ще він перевіряє багато читання, читацьких компетентностей, аналітичного читання, критичного читання, які є важливими для студентів закладів вищої освіти», - розповідають освітяни.

Спільний тест обрали для себе вдвічі більше учасників ЗНО, ніж розмежований.

До аудиторій усіх запускають за чергою, міряють температуру, перевіряють документи. У кого нема - ті не проходять. Ті хто ж таки потрапляють, на написання спільного тесту, мають три з половиною години. Якщо складають тільки мову, на годину менше. Та минає кількадесят хвилин із пункту тестування вже починають потроху виходити. «Для мене найлегше - це твір. Тобто в мене дуже гарно з написанням творів», - кажуть учасники.

Тепер вони - хто куди. Хтось нарешті відсипатися, а хтось - готуватися до наступного ЗНО. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація