Сплав замурованою річкою Полтвою: у Львові придумали чергову туристичну принаду

Сплав замурованою річкою Полтвою: у Львові придумали чергову туристичну принаду

Колекторний сплав із пацюками може зацікавити лише відчайдухів.

Львівські дослідники готують нову туристичну принаду - прогулянку човном підземною львівською річкою Полтвою. Уже випробували маршрут самі.

Про це йдеться в ТСН.19.30.

Юні дослідники Полтви прив’язують себе до резинових бортів і вирушають у дорогу. Замурована під землею, сплюндрована людськими нечистотами Полтва все одно показує свій норов. Течія на окремих ділянках сягає 8 кілометрів за годину. Подекуди трапляються пороги.

Львівські історики переконують, у давнину Полтва була навіть судноплавною, але років 150 тому річку вирішили ув’язнити у кам’яний колектор і перетворити фактично на міську каналізацію. Це колись по берегах Полтви ходили дами у вечірніх капелюшках, тепер тут інші мешканці – переважно пацюки.

Суцільна темрява і пристойна швидкість - організатор сплаву по підземній Полтві Андрій зізнається, страшно було, особливо коли пробили дно човна і почали набирати воду, а ще коли ледь не перекинулися. Але ж вони готувалися. «Ми були прив’язані до човна, тобто не було б такого, що один випав, а ми попливли б далі – ні, все було максимально безпечно і пропрацьовано», - переконує Андрій.

Він підземною Полтвою ходить уже 13 років. Він мріє, якщо не звільнити річку з підземного полону, то хоча б частину русла відкрити для туристів, десь  в районі Львівського оперного театру. Показати, наприклад, як колись мурували склепіння. Бо поки що Полтвою милуються лише вгодовані місцеві пацюки.

Новини України: яку туристичну принаду готують львівські дослідники

Новини України: яку туристичну принаду готують львівські дослідники

Повʼязані теми:

Наступна публікація