Справа Медведчука: політик назвав обшуки та підозру "політичною розправою" і заявив, що ховатися не буде

Справа Медведчука: політик назвав обшуки та підозру "політичною розправою" і заявив, що ховатися не буде

Фото: "Опозиційна платформа - За життя"

Медведчука, а також його соратника Тараса Козака підозрюють у держзраді.

Перебуває в Україні, а обшуки та підозру називає "політичною розправою": лідер партії "ОПЗЖ" Віктор Медведчук дав про себе знати й заговорив лише пізно ввечері. Увесь цей час в його київському будинку та офісі проводили обшук правоохоронці. Тоді ніхто достеменно не знав, де перебував сам Медведчук.

Що відомо про гучну справу, розповіли у сюжеті ТСН.Ранок 12 травня.

Під світлом ліхтарів, нікого не пускаючи на територію, чергували спецпризначенці СБУ. До елітного будинку подружжя Віктора Медведчука та Оксани Марченко вони приїхали ще напередодні по обіді. Утім, що відбувалося там, за високим парканом, не коментував ніхто.

Підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму Віктору Медведчуку та його однопартійцю Тарасу Козаку напередодні, 11 травня, підписала генпрокурорка Ірина Венедіктова. Докази, серед яких документи та аудіозаписи, оприлюднили під час спільного брифінгу Офісу генпрокурора та Служби безпеки України. Йдеться, зокрема, про домовленості Медведчука з представниками російського уряду про перереєстрацію в окупованому Криму підприємства з видобутку корисних копалин. Окрім того, стверджують, що кум Путіна передавав Росії інформацію про розташування прихованого підрозділу Збройних сил України через свого соратника Тараса Козака. 

Новини України: Медведчук назвав підозру у державній зраді "політичною розправою"

Новини України: Медведчук назвав підозру у державній зраді "політичною розправою"

Козак, за інформацією СБУ, уже давно перебуває на території країни-агресорки, а повертатися до України не збирається. А де ж сам Медведчук? Упродовж дня щодо його місця перебування з'являлися різні припущення. Утім, лише пізно ввечері на сайті партії "Опозиційна платформа - За життя" опублікували його заяву: "Усе, що відбувається зі мною, є політичною розправою за мою принципову політичну позицію. Заявляю, що я перебуваю в Україні та не збираюся ховатися від правосуддя".
 
Щоправда, оприлюднені на брифінгу факти він не коментує. Своєю чергою, генпрокурорка Венедіктова заявила, що це був лише початок, бо досудове розслідування ще триває. Тож говорити про остаточну кількість кримінальних проваджень поки що зарано.

Натомість вигляд справжніх господарів помешкання мають його охоронці. Вони не дали навіть евакуювати "Мерседес" свого патрона, який був припаркований із порушеннями правил - просто на тротуарі.
 

Повʼязані теми:

Наступна публікація