Страшний "приліт" у Кривому Розі: ворог вдарив по управлінню поліції, під завалами люди

Страшний "приліт" у Кривому Розі: ворог вдарив по управлінню поліції, під завалами люди

Ракетна атака на Кривий Ріг 27 вересня / Фото: ТСН.ua

На місці триває рятувальна операція. Окрім адмінбудівлі, через атаку постраждали і приватні будинки місцевих.

Росія 27 вересня завдала ракетного удару по управлінню Нацполіції у Кривому Розі. Будівлю зруйновано, під завалами можуть бути люди.

Все, що відомо про атаку – дивіться в ексклюзиві TSN.ua.

Удар по поліцейському відділку у Кривому Розі

Зранку у п’ятницю, 27 вересня, країна-агресорка Росія завдала ракетного удару по Кривому Рогу Дніпропетровської області. РФ поцілила в районне управління Національної поліції. Першу інформацію про удар повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Telegram. Він зазначив, що російські окупанти поцілили в адміністративну будівлю. За його даними, ймовірно, під завалами можуть бути люди. Згодом Лисак повідомив про перших постраждалих:

"Внаслідок ракетного удару по районному управлінню поліції у Кривому Розі є постраждалі. Вже госпіталізований 45-річний чоловік. Його стан – середньої тяжкості. Потрощена адмінбудівля, пошкоджені приватні будинки. На місці працюють екстрені служби. Шукають під завалами людей".

Що відомо про постраждалих

Удар підтвердили і в Національній поліції. Там зазначили, що рятувальна операція триває, а окрім адміністративної будівлі, через ракетну атаку постраждали і приватні будинки місцевих. А перші жертви – вже на операційних столах. Станом на момент запису випуску було відомо про трьох поранених.

Згодом у Мережі з’явилися перші кадри наслідків рашистської атаки.

Аналогічний удар уже був

Зауважимо, що повітряна тривога на Дніпропетровщині тривала від 09:12 до 09:48. Повітряні сили попереджали про загрозу застосування балістичного озброєння з півдня.

Нагадаємо, що аналогічний удар окупанти здійснили і торік у вересні. Тоді рашисти також випустили ракету по відділку поліції у Кривому Розі. 73 людей постраждали, більшість були у стані середньої тяжкості і більшість поранених – поліцейські. Також трьох поліцейських рятувальники дістали з-під завалів. Вони були в тяжкому стані. Обстріл окупанти здійснили тоді 8 вересня від самого ранку о 6:20. Також була інформація про одного загиблого поліцейського.

Ракета влучила по адмінбудівлі, в якій було кілька офісів, зокрема офіс фонду Олександра Вілкула "Українська перспектива", а також, власне, відділок поліції. На місці "прильоту" спалахнула пожежа площею 200 кв. м. Вибуховою хвилею та уламками повибивало вікна у прилеглих багатоповерхівках, пошкодило три адмінбудівлі, потрощило автівки та іншу цивільну інфраструктуру. Втім, у МВС повідомляли, що фахівцям вдалося не допустити вибуху цистерн із метаном.

Атака по Одеській області

Крім цього, на світанку 27 вересня російські військові масштабно атакували південь Одещини. Цього разу під прицілом росіян опинився Ізмаїл. Повітряну тривогу в Одеській області оголосили о 23:40 ще 26 вересня. З повідомлень Повітряних сил стало відомо, що російські військові запустили свої дрони-камікадзе з південного напрямку. Кількома групами і в різний час вони почали підлітати до Одещини, зокрема націлилися на Ізмаїл.

Внаслідок атаки по місту пошкоджені приватні та багатоквартирні будинки, надвірні споруди, будівлі, автівки. Один з будинків, куди поцілили росіяни, обвалився на очах у місцевих мешканців. Відповідне відео опублікували в соцмережах.

Загиблі в Ізмаїлі

Внаслідок масштабної атаки загинуло троє людей, ще понад 10 дістали поранення, серед постраждалих – дитина. Як повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер, саме під ранок ворог вдався до масштабного терору міста Ізмаїл:

"Росіяни запустили ударні безпілотники по півдню нашої області. Робота сил протиповітряної оборони тривала довго й напружено. На жаль, внаслідок атаки загинули три людини: дві жінки 1934 та 1955 років народження і 73-річний чоловік. Постраждало 11 людей, серед яких одна дитина. Пошкоджені приватні та багатоквартирні будинки, надвірні споруди, будівлі, автівки. Внаслідок атаки спалахнуло декілька пожеж, які оперативно ліквідували наші вогнеборці. Правоохоронці фіксують наслідки терористичного акту росіян. Людям надається вся необхідна допомога".

Деталі про атаку на Ізмаїл від рятувальників

Про наслідки ворожої атаки по Ізмаїлу повідомили й рятувальники. В повідомленні йдеться про те, що пожежі, які виникли внаслідок удару російськими безпілотниками, вогнеборці оперативно ліквідували. Від ДСНС залучалися чотири одиниці пожежної техніки та 22 рятувальники.

Серед поранених – троє дітей

За даними прокуратури, станом на 9 ранку 27 вересня було відомо про трьох загиблих і 14 постраждалих, серед них троє дітей: двоє хлопчиків віком 3 і 13 років та 14-річна дівчинка. Інформація щодо інших постраждалих уточнюється.

Водночас Повітряні сили повідомили, що загалом у ніч проти 27 вересня росіяни атакували Україну балістичною ракетою "Іскандер-М" /KN-23 з окупованого Криму, двома крилатими ракетами Х-22 з бомбардувальників Ту-22М3 з акваторії Чорного моря. Також окупанти випустили по Україні 32 безпілотники. А один російський безпілотник типу Shahed залетів до сусідньої Румунії:

"Один безпілотник увійшов у повітряний простір Румунії, ще один ворожий БпЛА локаційно втрачено внаслідок протидії РЕБ Сил оброни України. Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях".

Команда ТСН.ua бажає швидкого одужання постраждалим.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація