Суд розглядатиме апеляцію Медведчука про скасування продовження домашнього арешту

Суд розглядатиме апеляцію Медведчука про скасування продовження домашнього арешту

Фото: УНІАН

Медведчук сьогодні знову оскаржуватиме арешт.

Апеляцію на запобіжний захід депутату від "Опозиційної платформи - За життя" Віктору Медведчуку сьогодні, 30 липня, має розглянути апеляційний суд Києва.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Лідер ОПЗЖ має сидіти під цілодобовим домашнім арештом до 7 вересня - запобіжний захід йому подовжив Печерський суд столиці ще три тижні тому. Слухання тоді тривало 13 годин і адвокати Медведчука всіляко його затягували.

Їхню скаргу на подовження арешту столичний Апеляційний суд мав розглянути 20 липня, однак засідання перенесли на сьогодні. 

Станом на 10:30, за інформацією ЗМІ, Віктор Медведчук прибув до суду для розгляду апеляції на обрання йому запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. До цього часу Апеляційний суд повинен був ознайомитися з 12 томами справи.

Як повідомлялося, 11 травня підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму Віктору Медведчуку та його однопартійцю Тарасу Козаку підписала генпрокурорка Ірина Венедіктова. Йдеться, зокрема, про домовленості Медведчука з представниками російського уряду про перереєстрацію в окупованому Криму підприємства з видобутку корисних копалин. Стверджують, що кум Путіна передавав Росії інформацію про розташування прихованого підрозділу Збройних сил України через свого соратника Тараса Козака.

13 травня в Печерському суді міста Києва Медведчуку обрали запобіжний захід: відправили під домашній арешт. Наступного дня на нардепа від фракції "ОПЗЖ" надягли браслет.

Новини України: сьогодні, 30 липня, суд має розглянути апеляцію на запобіжний захід Медведчуку

Новини України: сьогодні, 30 липня, суд має розглянути апеляцію на запобіжний захід Медведчуку

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація