"Світ не став жорстоким до чужої біди": небайдужі допомогли прикарпатській сім'ї відбудувати згорілий дім

"Світ не став жорстоким до чужої біди": небайдужі допомогли прикарпатській сім'ї відбудувати згорілий дім

Жінка отримувала допомогу від зовсім незнайомих людей.

У сім'ї Кусків з маленького села Хвалибога на Прикарпатті вогонь забрав хату та усе, що в ній було. Руки у них не опустилися тільки завдяки небайдужим до чужої біди людей. Глядачі ТСН зібрали кошти на відбудову хати, а односельці - допомогли з будівництвом.

Про це йдеться в ТСН.16.45.

Від ранку до вечора четвертий місяць на обійсті Кусків кипить робота. Замість старої дерев'яної хати, що згоріла дощенту, просто на очах виросли новенькі стіни з газоблоків. Зараз будівельники вже пораються на дах. «Не могла я повірити, що диво здійсниться», - каже мама сімейства Любов.

У січні цього року у старій хаті закоротило електропроводку, згоріло усе. Єдиним прихистком для селян залишилася маленька літня кухня. І то тут всі не поміщалися, Любина сестра та діти зимували у родичів у сусідньому селі. Сім’я була у розпачі: оселю треба було будувати з нуля. А грошей катма - усе йшло на лікування. Про таку сім'ю говорять - збідована. Любин чоловік  стрімко втрачає зір і йому одну за одною роблять операції. Старенький батько та брат - з інвалідністю. Сестра - онкохвора з ендопротезом руки. Та двійко маленьких дітей, одна з доньок нездужає на астму. Тож усе лягло на плечі жінки.

Підмога прийшла звідки Люба не чекала. Спершу односельці почали зносити одяг, гроші, допомагали розбирати згарище. Розголос про їхню біду дійшов і до ТСН. Сюжет ще був в ефірі, каже Люба, як глядачі з усієї України почали перераховувати гроші. Усі разом назбирали погорільцям майже 300 тисяч гривень, окрім того підсобили будматеріалами. 

«Були і від 5 гривень і 100. Найбільше десь 10 тисяч було. І це прості люди, а не якісь бізнесмени, які мають великі гроші. А прості, звичайні люди. Світ не став жорстоким до чужої біди. Я не думала, не вірилося, що у нас за 3 місяці буде вимурувана коробка і вже накритий дах», - каже жінка. 

Новини України: який вигляд має нове обійстя погорільців з Прикарпаття

Новини України: який вигляд має нове обійстя погорільців з Прикарпаття

Люба дякує благодійникам, а її діти вже поділили між собою закутки в 3-кімнатній новобудові.  Хоча роботи тут ще непочатий край. Аби забрати від родичів дітей та сестру, Люба вирішила ще й трохи розширити літню кухню. Каже, тісно - проте нарешті усі разом. 

Аби будівництво не зупинялося, Кускам вже навіть годувальниць-корів довелося продавати. «Дві корови народили в один день двоє телят. Ми продали одну корову і продали телят і оплатили майстрам за роботу, за мурування газоблоків. Вікна зараз сильно дорого коштують, плюс - штукатурити, стелі - це дуже дорого», - каже жінка. 

Що не лише односельці, а й геть незнайомі так відгукнуться на їхню біду, Люба і уявити собі не могла. Дякує за кожну копійку, кожну пару рук  та іншу допомогу, і сподівається  - добрі люди не залишать сім’ю і далі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація