Свято кавуна: що можна приготувати із цієї ягоди і кому її не варто їсти

Свято кавуна: що можна приготувати із цієї ягоди і кому її не варто їсти

Скріншот

Знімальна група ТСН дізналася оригінальний рецепт салату з кавуном.

3 серпня традиційно відзначають Міжнародний день кавуна. Цією смачною ягодою полюбляють ласувати практично всі українці, але не всім відомо, які інгредієнти пасують для цієї ягоди для приготування цікавих страв.

Про те, як приготувати салат із кавуна та чи всім можна їсти його донесхочу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Міжнародний день кавуна запропонували відзначати в Сполучених Штатах — саме американці є найбільшими споживачами цієї ягоди. Проте особливих традицій святкування цього дня не існує.

Відомо, що загалом у світі налічується 1200 сортів кавуна — серед них є і карликові, які можна вмістити в чайну ложечку, і навіть квадратні.

Найкориснішими вважають ті кавуни, що найчервоніші всередині. Насичений колір вказує на високий вміст лікопену - цей барвник виступає антиоксидантом і дуже добре впливає на наші судини. 

Хоча кавун низькокалорійний продукт, містить вітаміни С, В, залізо і кальцій, однак більш як триста грамів на день, кажуть лікарі, споживати його не варто, щоб не переобтяжувати організм. Тим же, хто має високий рівень сечової кислоти, цукровий діабет чи подагру, взагалі краще виключити цю ягоду зі свого раціону. 

З нагоди свята знімальна група ТСН довідалася у кухаря дорогого столичного ресторану оригінальний рецепт салату із кавуна, яким можна здивувати своїх гостей. 

Його інгредієнти — власне кавун, шпинат, рукола, сир фета, кедрові або будь-які горішки, а для соусу: мед, оливкова олія і соус Юзу. Тарілкою для салату може служити шкірка кавуна. 

Новини України: чи всім можна їсти кавун та з чим його комбінувати

Новини України: чи всім можна їсти кавун та з чим його комбінувати

Повʼязані теми:

Наступна публікація