Третій локдаун може очікувати на Україну вже за два тижні - експертка ЮНІСЕФ

Третій локдаун може очікувати на Україну вже за два тижні - експертка ЮНІСЕФ

Фото: УНІАН

На думку спеціалістів, медичним працівникам необхідно терміново зробити щеплення від коронавірусу: це допоможе захистити багато життів та самих медиків.

Минулої доби в Україні зафіксували 10 057 нових випадків COVID-19. Такого приросту недужих не фіксували від грудня - понад три тисячі хворих поклали до шпиталів. На думку експертів - Україну очікує третій локдаун.

Більш детально про це під час прямого ефіру ТСН.19:30 розказала інфекціоністка та медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова.

- Інформація про новий штам - іще заразніший: чи справді, як каже уряд, - готуватися до третього локдауну? Ваша думка як фахівця?

- Я думаю, ми говоримо про декілька тижнів, адже так починалося і минулого разу. Коли на Західній Україні ми бачили високу кількість хворих, вважаючи, що нас це не торкнеться і пройде повз нас. Нас це торкнеться, цілком можливий третій локдаун. Саме тому ті медичні працівники, які зараз можуть вакцинуватися - обов'язково повинні це зробити. Також до цього часу необхідно закрити усі питання, які торкаються якості надання послуг пацієнтам з COVID-19. Важливо готуватися до наступної хвилі. 

- Вакцинація - її темпи в Україні вкрай низькі. Якщо світові треба два роки, то скільки треба Україні, щоб набути імунітет? Як Ви оцінюєте наші перспективи?

- Зараз, на початку вакцинації, вся вакцина йде саме у "ковідні" лікарні. Звичайно, ми очікуємо, що всі етапи будуть швидко розгортатися: якщо до України зайде багато вакцин - етапи можуть розгорнутися паралельно і різні групи будуть мати доступ до вакцин одночасно. Тому що тільки швидка вакцинація буде мати значення в питанні зниження кількості людей, які помирають від коронавірусу, і тих, кото госпіталізують через вірус. Сподіваємося, що темпи будуть нарощуватися з максимальною швидкістю. Знову ж прошу усіх колег - медичних працівників - терміново вакцинуватися. Вакцина яка вже є - якісна

Новини України: експертка "ЮНІСЕФ" відповідає на запитання про вакцинацію та карантин

Новини України: експертка "ЮНІСЕФ" відповідає на запитання про вакцинацію та карантин

Нагадаємо, що відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський заявив, що індійська вакцина від коронавірусу Covishield є ефективною. Він закликав українців не вірити чуткам і сміливо робити щеплення цим препаратом. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація