Туреччина у вогні: Анталія і Сіде повністю задимлені, а людям фактично на голову падає попіл

Туреччина у вогні: Анталія і Сіде повністю задимлені, а людям фактично на голову падає попіл

Кількість осередків, які залишаються в Туреччині палати - близько 6. Влада зосередила сили на півдні і заході країни.

Розвиток ситуації непрогнозований. У Міністерстві закордонних справ закликають українців не їхати до охоплених лісовими пожежами курортних регіонів Туреччини. І готуються повертати звідти наших відпочивальників у разі погіршення ситуації. Поки що, за даними дипломатів, серед потерпілих наших співвітчизників немає. Палає, зокрема, у провінціях Анталія, Адана, Мерсін та Мугла. Вогонь поблизу найпопулярніших серед українців курортів не вщухає вже третій день поспіль.

Про те, що встигла накоїти стихія, 30 липня в ефірі ТСН.19:30 розповів кореспондент Антон Страшко, який зараз перебуває на анталійському узбережжі неподалік Сіде.

Так, за його словами, до вечора вогонь посилився, а зв'язок погіршився. Ймовірно, є причини припускати, що десь пошкоджено кабелі, тому що у людей немає світла. Можливо, відімкнулася і вишка зв'язку.

Своєю чергою, пожежники до вечора наростили сили, тому що вогонь знову почав вирувати і розрісся на чималу площу.

"Сьогодні вранці, коли ми лише сідали літаком до Анталії, ми бачили лише кілька осередків диму. Це був лише дим, який стелився узбережжям. Відкритого вогню ми не спостерігали. А коли прибули на місце, вогонь почав з'являтися і ширитися з неймовірною швидкістю. Ті люди, які перебували в селі поруч з тим лісом, який спочатку димів, а потім почав горіти, до останнього сподівалися, що вітер відвернеться і вдасться не евакуйовуватись зі своїх домівок. Але буквально годину тому надзвичайники повідомили, що евакуюватись таки варто і почали хутко всіх вивозити", - розповідає журналіст.

Люди хапали свої речі, худобу і тікали. На щастя, вогонь не підібрався до села, але яка ситуація буде надвечір, не можна навіть припустити.

Тим часом авіацію вже збільшили. Якщо вдень тут літало 2-3 гелікоптери, то наразі можна побачити щонайменше 5. Вони регулярно скидають воду на ділянки, що палають, щоб не дати вогню поширитися далі.

Новини світу: яка ситуація в Туреччині та чи варто українцям скасовувати тури до курортних регіонів

Новини світу: яка ситуація в Туреччині та чи варто українцям скасовувати тури до курортних регіонів

"До курортних міст Анталія або Сіде звідси далеко - кількадесят кілометрів, але там ці міста повністю задимлені, а людям фактично на голову падає попіл", - зазначає Антон.

Тим часом кількість осередків, які залишаються в Туреччині палати - близько 6. Влада зосередила сили на півдні і заході країни - там де і почалися масштабні пожежі. Україна надала сьогодні два пожежні літаки, які допоможуть гасити полум'я.

Своєю чергою слідчі шукають паліїв. Вчора з'явилася інформація, що двох чоловіків, які спричинили пожежу в одному із регіонів, затримали. Чи дійсно це - вони, наразі перевіряють, але версія, що це - навмисні підпали - у слідчих таки є.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Пожежі в Анталії
Наступна публікація