У Чернівецькій області закінчилися 52-денні суворі обмеження: яка ситуація в регіоні зараз

У Чернівецькій області закінчилися 52-денні суворі обмеження: яка ситуація в регіоні зараз

Фото: Associated Press

Буковина опинилася у "жовтій" зоні обмежень.

З "червоної" зони карантину одразу до "жовтої" від сьогоднішнього переходить Буковина - це рішення ухвалила Держкомісія з надзвичайних ситуацій. На нього чекали чи не всі жителі регіону, адже за умов жорсткого локдауну вони перебували найдовше в Україні.

Як люди тепер дотримувались  карантинних заборон і що тепер знову можна, розповіли у сюжеті ТСН.Ранок 22 квітня. 

Посадовці обіцяли послабити обмеження в регіоні впродовж останніх двох тижнів. Чернівчани настільки втомилися від заборон, що навіть зранку в будній день на вулицях людно. Дорогою на роботу, містяни не пропускають можливість посмакувати кавою за столиком у кав’ярні, а не брати з собою, як раніше. Спритні ресторатори вже навіть встигли розкласти літні майданчики. Магазини та торгові центри тільки готуються до відкриття.

Школярі залишились вдома на дистанційному навчанні. Обласні посадовці рекомендували громадам дозволити піти учням до школи від 5 травня, бо серед недужих ще досі багато дітей. Але у Чернівцях місцева влада налаштована відновити очне навчання для молодших класів, тільки ще визначаються з датою.

Новини України: як дотримувалися жителі Буковини карантинних заборон і чи підуть діти до школи

Новини України: як дотримувалися жителі Буковини карантинних заборон і чи підуть діти до школи

У "червоній" зоні Буковина просиділа рекордних 52 дні – це найдовше з усіх регіонів. Епідемічна ситуація дуже стрімко погіршувалась, чернівчан навіть шпиталізовували в лікарні за 70 кілометрів від міста. Ліжок у стаціонарах критично не вистачало. На піку епідемії, в середині березня, фіксували майже 700 хворих та до 200 шпиталізованих щодоби. Зараз зайняті більше половини коронавірусних ліжок, а інфікованих вдвічі менше.

"Жовта"  зона не означає скасування усіх обмежень. Транспорт надалі буде перевозити пасажирів на місцях для сидіння, маски та соціальну дистанцію також ніхто не скасовував. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація