У Харківській області медики перекрили міжнародну трасу, бо три місяці сидять без зарплат і "ковідних" виплат

У Харківській області медики перекрили міжнародну трасу, бо три місяці сидять без зарплат і "ковідних" виплат

Фото: ТСН.ua

Працівники лікарні вже вдруге виходять на протест.

У Харківській області медики перекрили трасу, адже вже три місяці не отримують зарплат і "ковідних" виплат. Ліквідації заборгованостей і звільнення керівника лікарні вимагали близько сотні людей. На дорозі одразу ж утворився затор на кілька кілометрів.

Про це 24 липня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На зебрі - медики Валківської лікарні. Перекрили трасу "Київ-Харків-Довжанський", бо вже три місяці не отримують ні зарплат, ні "ковідних" виплат.

"Кредити є майже у кожного, тому що ніхто не розраховує на те, що не будуть платити", - каже медсестра КНП "Валківська ЦРЛ" Людмила Зюбан.

"Ми не отримали зарплати за травень, потім червень, і липень. Отримали за травень зарплати 2000 гривень авансу і за червень вчора ми отримали по 1000 гривень", - розповідає лікар-терапевт Олексій Кулинич.

Новини України: під Харковом медики перекрили дорогу – їм 3 місяці не виплачують зарплати  

Новини України: під Харковом медики перекрили дорогу – їм 3 місяці не виплачують зарплати  

Гроші 237 працівникам боргує Національна служба здоров’я України, пояснює керівник лікарні. Причиною затримки називає те, що медзаклад через нестачу персоналу начебто не відповідає вимогам.

"Коли ми заключили пакети, це було 23 квітня, то тоді ми відповідали вимогам, а на 7 липня ми не відповідали вимогам. Ну якось воно", - каже головний лікар Валківської ЦРЛ Богдан Носатов.

Говорить, як міг - домагався виплат. Проте медики очільнику лікарні не вірять. І вимагають звільнити його, бо не підтримує своїх працівників.

"Чому зашевелилось усе обласне і знизу начальство, і лікарні, і громади, тому що медики не витримали і подали колективну заяву до департаменту стратегічних розслідувань", - пояснює протестувальниця Людмила Суханова.

Не на камеру розповідають, що керівництво лікарні в разі виходу на акцію погрожувало їм звільненням. Проте іншого виходу, крім протесту, медики не бачать. Адже останні 1000 гривень їм виплатили саме після мітингу в червні. Тож сьогодні на трасу вийшла майже сотня людей.

Дорогу перекрили на годину, пропускали лише спецтранспорт і авто з вагітними та дітьми. Затор розтягнувся на кілометри. Водії обурювалися.

Врешті до медиків приїхали міські та районні посадовці. Усю заборгованість виплатять вже наступного тижня - обіцяє протестувальникам заступник голови РДА.

"Це кошти з Національної служби здоров’я. Червень і липень. Повністю зайдуть кошти на рахунки лікарні", - запевнив заступник голови Богодухівської РДА Юрій Кузуб.

Але люди в ці обіцянки не дуже вірять, адже приблизно такі ж слова чули від посадовців на минулій акції протесту, а грошей так і не отримали. Тож подали колективну заяву до суду і звернулися до поліції з вимогою провести у лікарні аудит.

Автори: Алла Мартин, Сергій Олексіїв

Повʼязані теми:

Наступна публікація