У Львівській області дівчина заради селфі видерлася на вагон та отримала удар струмом у три тисячі вольт

У Львівській області дівчина заради селфі видерлася на вагон та отримала удар струмом у три тисячі вольт

Фото: ДСНС України у Львівській області

Підліток з отриманими травмами перебуває в лікарні.

На Львівщині 14-річна дівчина вилізла на залізничний вагон задля екстремальної світлини, і там її вразило струмом. З опіками підлітка доправили до лікарні. Медики кажуть: дитині пощастило, що вижила і не зазнала тяжких травм.

Про це 21 серпня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Дівчина заради селфі видерлася на цистерну на залізничній станції " Самбір". Її вмить уразило струмом. Фахівці кажуть, що електрична дуга була під напругою у 3 тисячі вольт.

Світлину потерпіла так і не зробила. А як її ношами та мотузками знімають з цистерни - фільмували вже рятувальники.

Фото: ДСНС України у Львівській області

За селфі на колії дівчина прийшла з подружками. Щойно її вдарив струм, ті почали кричати. Черговий на вокзалі одразу зрозумів - сталося лихо. Хутко викликав швидку та рятувальників.

"Дівчинка була повністю при свідомості. Була налякана, в стані шоку. Дуга пройшла через все тіло і вийшла через ділянку тіла", - каже рятувальник Самбірського пожежно-рятувального загону Назарій Гаргай.

Вона народилась у сорочці - кажуть медики. Бо не лише жива, а й майже неушкоджена. Її вдарило струмом потужністю удесятеро більшою, ніж в розетці. Він смертельний для людини.

"В неї опіки є обидвох долонь і гомілки. Це можна вважати дивом", - говорить дитяча лікарка-анестезіологиня Романна Татомир.

До потерпілої у Самборі ТСН батьки не пускають. Та й самі розповідати нічого не хочуть. Єдине, що стає відомо від лікарів: на залізничні колії, каже дівчина, більше ні ногою.

Працівники самбірського вокзалу кажуть, що вже втомилися ганяти підлітків від вагонів. Кажуть, дітей вабить екстремальне селфі.

Випадки небезпечних селфі на залізниці:

  • Серпень 2019-го, Миколаїв. Задля гарної світлини 16-річний хлопець видирається на електровежу, врятувати його так і не вдається.
  • Одещина. 14-річний підліток лізе на вагон - після ураження струмом отримує опіки майже половини тіла.
  • Львів. 20-річна дівчина лізе на вагон разом із хлопцем. Дивом виживає, отримує тяжкі ураження.

"Ці контактні мережі перебувають під постійним електричним струмом. Якщо ви наблизитеся на відстань два і менше метри, отримаєте ураження електричним струмом", - пояснює рятувальник Самбірського пожежно-рятувального загону Назарій Гаргай.

Новини України: у Львівській області 14-річну дівчину вразило струмом на залізничному вагоні

Новини України: у Львівській області 14-річну дівчину вразило струмом на залізничному вагоні

Повʼязані теми:

Наступна публікація