У Львові одужали всі інфіковані штамом коронавірусу "Дельта": лікар розповів про перебіг хвороби

У Львові одужали всі інфіковані штамом коронавірусу "Дельта": лікар розповів про перебіг хвороби

Фото: фото: Наталя Нагорна

Станом на сьогодні пацієнти виписані зі стаціонару, вони повністю одужали.

У Львівській обласній інфекційній лікарні видужали троє пацієнтів з коронавірусом, у яких був підтверджений штам "Дельта".

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів головний інфекціоніст Львівщини Сергій Федоренко.

"У нашій лікарні лікували трьох хворих, в яких офіційно на Львівщині підтвердили штам "Дельта". Одна особа – це громадянка Російської Федерації, інші прибули з Великої Британії. Станом на сьогодні усі ці люди вписані зі стаціонару, вони повністю одужали", – каже Федоренко.

За його словами, спочатку хворі почувалися непогано, а потім у них раптово почала розвиватися дихальна недостатність.

"Якщо дивитися на перебіг, то спочатку ці люди спостерігали незначне підвищення температури, катаральні явища. Причому ні нюх, ні смак в них не пропадав, тоді як раніше це були ознаки хвороби. Вони начебто і непогано себе почували, а потім раптово почала розвиватися дихальна недостатність, з’явився кашель. У всіх них були зафіксовані двобічні ураження легеньБула висока температура, відсоток ураження легень становив орієнтовно 40-50%. Тільки застосовуючи всі необхідні медикаменти, які є рекомендовані при лікуванні коронавірусу, вдалось їх врятувати", – додав лікар.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чоловік, який помер у Києві внаслідок зараження індійським штамом коронавірусу "Дельта", був лікарем. Також відомо, що він не виїжджав за межі України.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація