У Рівненській області блискавка вбила коня, порозкидала та травмувала людей

У Рівненській області блискавка вбила коня, порозкидала та травмувала людей

14-річному підлітку доведеться місяць перебувати в лікарні.

Блискавка вразила 14-річного хлопця, 31-річного чоловіка та вбила коня. Сталося це в селі Сновидовичі на Рівненщині. Двоє чоловіків і хлопчик йшли біля підводи полем поруч біля лісу, як раптом здійнялася гроза і ніби нізвідки блиснуло. За секунду власник коня побачив, що тварина впала замертво, а поруч лежали його односельці.

Про це 24 квітня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Олександру й досі важко говорити про пережите, а спершу від побаченого, зізнається, взагалі мову відняло.

"У мене ще зараз з голови не може вилізти, як воно так стрельнуло. По центру в коня вдарило, потім від коня у Васю, а потім в того", - згадує чоловік.

На його очах блискавка вразило двох знайомих 14-річного Олексія та 31-річного Василя. А за долю секунди до того потужний розряд смертельно пронизав його коня. Каже, усе сталося миттєво.

Олександр разом Олексієм та Василем йшли біля підводи полем біля лісу. Раптом почалася гроза. Удар був такої сили, що підлітка перекинуло через воза на інший бік.

Чоловік швидко зателефонував брату і повезли постраждалих до лікарні, там уже зустрічала швидка. Школяра з району скерували в обласну лікарню одразу на операцію.

Новини України: у Рівненській області одна блискавка вразила двох людей і вбила коня

Новини України: у Рівненській області одна блискавка вразила двох людей і вбила коня

"Важкість травми обумовлена глибиною і площею пошкодження, тобто ми мали 35% опікової травми", - розповів завідувач опіковим відділенням Рівненської обласної лікарні Cергій Бондар.

"Подумав, що його хтось вдарив спочатку. А потім відкрив очі й нічого не бачив, не міг поворушити руками. Як почав падати дощ, він отямився, побачив, що з нього йде дим", - переповідає брат постраждало Тарас Ярвисалов. Що довелося пережити у полі, Олексій йому розповідав телефоном.

14-річному Олексію доведеться щонайменше місяць ще бути у лікарні.

"Однозначно пацієнт потребуватиме неодноразових оперативних втручань, які пов’язані із очищенням рани та закриттям дефекту", - каже лікар.

А от 31-річного Василя медики відпустили з лікарні. Він вже навіть пішов селом на підзаробітки, вдома його не застати.

Як поводитися у грозу:

  • Вимикати і краще подалі відкладати мобільні телефони.
  • У хаті закривати двері, вікна та димоходи, вимкнути електроприлади.
  • У лісі – не ховатися під високими деревами – дубом, сосною, тополею. Ліпше перечекати під кущем.

"Якщо серед поля, то знайти якусь виямочку чи розору, присісти. Якщо є з собою, скажімо, якийсь целофановий пакет, то зложити його, щоб була як ізоляція між землею і людиною", - радить заступник керівника Рокитнівської пожежно-рятувальної частини Іван Яремчук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація