У Сарненській райлікарні через перенавантаження прийматимуть лише найважчих хворих з коронавірусом

У Сарненській райлікарні через перенавантаження прийматимуть лише найважчих хворих з коронавірусом

Фото: ТСН

Щодня до лікарні надходять понад два десятка людей.

У Сарненській райлікарні вже немає місць для хворих, яких більшає щодня. І це при тому, що для занедужавших на коронавірус перелаштували кілька відділень. Саме тут рік тому почала приймати хворих на коронавірус.

Про це йдеться в ТСН.12.00.

Нині лікарня переповнена, місця в інфекційному відділенні закінчилися, тож розгорнули ліжка у терапевтичному та хірургічному корпусах. Звісно і в реанімації. Окремі бокси є в пологовому. Та попри це резервних ліжок лишилося просто обмаль, а тенденція невтішна - якщо ще півтора тижні тому надходило 10-12 пацієнтів на день, то нині щодня понад двадцятеро. Медики працюють на межі сил, адже навіть балони з киснем треба замінювати щогодини і це цілодобово. На кисневій підтримці понад 30 хворих. «Якщо в балоні 140 атмосфер, то його вистачає на годину, якщо менше, то його вистачає на 45-50 минут. Буває навіть і на менше», - розповідає медсестра.

«Ми на сьогоднішній день у зв’язку з перенавантаженням будемо приймати тільки важких хворих. Це в нас на сьогодні є антирекорди, які кожен день ми б’ємо ці антирекорди. Дуже багато пневмоній, важкі пневмонії», - повідомляє керівник Сарненської лікарні Василь Іванюк.

Тож тепер жителям району треба їхати в Дубровицьку лікарня. Це за 35 кілометрів від Сарн. Тут лишилося тільки кілька резервних місць для хворих, які туди просто не доїдуть. Загалом на Рівненщині за минулу добу виявлено 665 нових хворих на коронавірус, а днем раніше теж понад пів тисячі. Проте область досі не в «червоній зоні».

Новини України: у рівненській лікарні немає місць для хворих

Новини України: у рівненській лікарні немає місць для хворих

Повʼязані теми:

Наступна публікація