У яскравому вбранні, з танцями та піснями: у Лондоні кілька сот тисяч людей протестували проти урядової політики щодо COVID

У Британії від коронавірусу вже вакцинували половину населення.

У Лондоні відбулися масові протести проти політики уряду в боротьбі із COVID.

Кілька сот тисяч мітингувальників пройшлися центром британської столиці, протестуючи проти локдауну, масової вакцинації та проти COVID-паспортів, які, за даними "Телеграф", в Англії можуть ввести вже впродовж найближчого місяця - до 17 травня 2021 року. Маніфестанти побоюються, що це своєю чергою призведе до дискримінації та обмеження прав на свободу пересування тих, хто не схоче вакцинуватися.

Колону протестувальників очолили медичні працівники. Несучи плакати "Медсестри бояться говорити", вони вигукували: "Ні – цензурі". За даними громадської організації "Медсестри об’єднуйтеся", нині у лікарнях Англії перебуває багато людей із побічними ефектами від COVID-вакцин, однак ці факти замовчуються керівництвом медичних закладів. Медсестрам офіційно заборонено говорити публічно щодо ситуації із COVID. Тих, хто порушує мовчанку, звільнюють з роботи, стверджують представниці організації.

Незважаючи на масовість, акція протесту в Лондоні відбулася мирно у святковій атмосфері і радше нагадувала карнавал. У яскравому вбранні та масках люди танцювали та співали під музику. Серед протестувальників було також чимало сімей із маленькими дітьми та домашніми улюбленцями.

Загалом, у Великій Британії, за даними ВВС, першу дозу вакцини від COVID отримали  понад 33 мільйони людей (половина населення). Це найбільша програма з вакцинації населення за всю історію країни.

Нагадаємо, місяць тому Європою прокотилася хвиля антикарантинних протестів. У більшості європейських країн громадяни вимагали скасувати локдаун. На акції люди вийшли від Болгарії до Великої Британії, ідеться в сюжеті ТСН. Зокрема, наймасовіший протест тоді зібрався в німецькому місті Кассель. За підрахунками поліції, на вулиці вийшли від 15 до 20 тисяч осіб. У Відні мітингарі влаштували ходу центром міста. А в Лондоні антикарантинний протест закінчився сутичками з поліцією. Кілька тисяч протестувальників прорвали поліцейський кордон. Повідомлялося про десятки затриманих.

Автор: Дарина Кучерук

Новини світу: Європою прокотилась хвиля антикарантинних протестів

Новини світу: Європою прокотилась хвиля антикарантинних протестів

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація