"Удар по бухті в Севастополі": Жданов пояснив, як отримання ракет ATACMS змінить ситуацію на фронті

Дата публікації
Перегляди
72к
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
"Удар по бухті в Севастополі": Жданов пояснив, як отримання ракет ATACMS змінить ситуацію на фронті

Фото: Олексій Резніков / Facebook

Якщо США таки нададуть Україні ракети ATACMS дальністю 300 км для систем HIMARS, то це відкриває перед ЗСУ безліч можливостей щодо вогневого ураження противника.

Найголовніше – українські війська отримають змогу перейти до дистанційних методів війни.

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів військовий експерт Олег Жданов.

"Дальність ураження. Сьогодні ми відсунули основні склади постачання переднього краю російських військ на 70-90 км від переднього краю. Це дуже ускладнило росіянам забезпечення. Якщо в нас будуть ракети з дальністю пуску до 300 км, то ми можемо вражати цілі до державного кордону України. Ми можемо завдавати ударів по основних вузлах залізниці, по якій заходить техніка і озброєння на територію України. Ми можемо наносити – по складах, які ми сьогодні не дістаємо, а вони розташовані на нашій території", – пояснив Жданов.

Він також зауважив, що українські захисники зможуть припинити постачання окупантам техніки та озброєння через Кримський міст, закривши його. 

"Ми з такими ракетами можемо нанести вогневий удар по бухті в Севастополі, де завантажуються ракети "Калібр"на підводні човни і на інші носії цих ракет зі складу Чорноморського флоту. Тим більше, що човни в надводному положенні завантажуються і ми можемо їх уразити. А їх всього п’ять на ЧФ РФ", – додав військовий експерт.

Він резюмував, що отримання ракет ATACMS "відкриває перед нами безліч можливостей стосовно вогневого ураження противника".

"Найголовніше – це те, що ми будемо мати змогу перейти до дистанційних методів війни. І контактний бій буде супроводжуватися меншими втратами з нашого боку, тому що противник буде значно послаблений у вогневих можливостях", – зауважив Жданов.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Україна отримала від США ще 4 ракетних систем HIMARS.

Зауважимо, що в американському Конгресі обидві партії підтримують постачання Україні ракет ATACMS, які можуть вражати цілі на відстані 300 км.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація