Україна доборолася до рекордних цифр померлих від COVID-19: Ляшко розповів, які заходи ще лишилися у влади

Україна доборолася до рекордних цифр померлих від COVID-19: Ляшко розповів, які заходи ще лишилися у влади

Фото: УНІАН

За словами Ляшка, всі сьогодні мають дотримуватися чітко норм і правил, які прописані у постанові уряду.

Україна вже доборолася до рекордних цифр померлих від коронавірусу. За добу – понад 400. І залишається в кінці списку за темпами вакцинування.

Про те, чи врятує українців найсуворіший карантин та які заходи ще лишилися у влади 31 березня у сюжеті ТСН.19:30 розповів головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко. 

"Я хотів би сказати наразі про те, що ключовим методом, які можна сьогодні використати для боротьби з коронавірусною хворобою є дотримання протиепідемічних норм і правил. Нажаль, рівень охоплення вакцинацією, який є в світі і в Україні, в тому числі, а також кількість вакцин, яка сьогодні доступна для всіх країн, не дозволяє нам говорити, що ми можемо подолати саме цю хвилю зростання кількості випадків за рахунок імунопрофілактики", - зазначив він. 

За словами Ляшка, всі сьогодні мають дотримуватися чітко норм і правил, які прописані у постанові уряду. Це дозволить нам утримати медичну систему охорони здоров'я.

"Я думаю, що зараз всі розуміють, що коронавірусна хвороба - це не жарти. Чи допомагають протиепідемічні норми? Так. Допомагають. Ми можемо подивитись на статистику сьогодні Івано-Франківської області, Закарпатської області і Чернівці, де ще місяць назад було зростання і вони перейшли в "червоний" рівень епідемічної небезпеки. Там ситуація набагато стабільніша", - сказав він. 

Що врятує українців від третьої хвилі коронавірусу – Віктор Ляшко про вакцинацію та локдаун

Що врятує українців від третьої хвилі коронавірусу – Віктор Ляшко про вакцинацію та локдаун

Головний державний санітарний лікар наголосив, що сьогодні є ускладнення по місту Києву і Київській області.

"Ми щодня проводимо наради з департаментами охорони здоров'я, як міста так і області, Академією медичних наук і залізничні лікарні для того, щоб забезпечити надання медичної допомоги всім, хто її потребує. Але, вчергове наголошую. Сама система охорони здоров'я - не гумова. Вона не може справитися з тією кількістю хворих, яка може бути, якщо люди не будуть дотримуватися протиепідемічних норм", - резюмував він.

Нагадаємо, в Україні наразі спостерігається пік захворюваності на коронавірус. У МОЗ прогнозували його на лютий 2021 року, тому взимку вводили низку суворих заборон, утім, кажуть, хвиля "зсунулася" на перший весняний місяць. 

Київ від 5 квітня і щонайменше до 16 квітня запроваджує суворіші обмеження. Зачиняються від понеділка всі школи і дитячі садочки, увесь громадський транспорт працюватиме за спеціальними перепустками пасажирів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація