"Ура, товариші!": у Дніпрі координатори з Росії намагалися відродити СРСР

"Ура, товариші!": у Дніпрі координатори з Росії намагалися відродити СРСР

Члени незаконного осередку навіть організовували власний паспортний стол, аби виготовляти паспорти СРСР.

У Дніпрі Служба безпеки України накрила осередок, що намагався відродити СРСР. Його члени влаштовували підпільні зібрання під вигуки "Ура, товариші!"

Про це йдеться у випуску ТСН.Ранок 2 червня. 

Як стало відомо, у осередку було щонайменше сто активних членів. А керували їхніми діями координатори з Росії, кажуть в СБУ. На своїх зібраннях учасники агітували, що України як держави не існує. Намагалися утворити власний силовий блок та так звані народні ради для відновлення радянської влади.

"Ми будемо оголошувати, збиратись і працювати для відновлення органів радянської влади! Усі потреби нашого народу, багатострадального народу України та Радянського Союзу будуть приймати наші депутати, а ми будемо передавати інформацію вище, відновлюючи Радянський Союз! Ура, товариші", - йшлося під час зібрань. 

Члени незаконного осередку навіть організовували власний паспортний стол, аби виготовляти паспорти СРСР. Саме під час підготовки псевдовиборів їх і затримали працівники СБУ.

Учасникам інкримінують виготовлення та поширення символіки тоталітарних режимів, скоєне організованою групою. За це може загрожувати цілком реальний строк - до 10 років ув’язнення.

"Так звана "председатель верховного совета УСРСР" роздавала учасникам групи "справки о гражданстве СССР". Вона також проводила агітацію серед громадян із закликом взяти участь у псевдовиборах нових державних органів", - розповів речник УСБУ у Дніпропетровській області Валерій Єфанов. 

Новини України: у Дніпрі СБУ накрила осередок, що намагався відродити СРСР

Новини України: у Дніпрі СБУ накрила осередок, що намагався відродити СРСР

Нагадаємо, в Україні заборонено виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки тоталітарного режиму. Втім, є винятки. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація