В Італії після оприлюднення деталей шпигунського скандалу заговорили про "нову холодну війну"

В Італії після оприлюднення деталей шпигунського скандалу заговорили про "нову холодну війну"

Фото: Associated Press

Дружина капітана Клаудія Карбонара розказала журналістам, що їхня родина має борги й хвору дитину.

"Нова холодна війна" - саме так нині італійська преса коментує шпигунський скандал, який розгорівся в країні напередодні. У Римі на гарячому затримали морського офіцера, який передавав росіянам надсекретну інформацію НАТО. А сьогодні стали відомі нові подробиці. Саме після них в Італії заговорили про перегляд стосунків із Росією, хоча донині Рим завжди прихильно ставився до Москви.

Про це йдеться в ТСН.16.45.

Як стало відомо, італійська поліція затримала капітана італійського військового фрегата, коли в його руках опинилися 5 тисяч євро у конверті. А у руках росіянина була флешка із фото секретних документів НАТО із позначенням «топтаємниці».

Усе це відбувалося у західній околиці Рима Спіначето. Приблизно о шостій вечора у вівторок на безлюдному паркінгу. На флешці - 170 фото, які були зроблені з монітора комп’ютера в офісі італійського шпигуна.

Новини світу: Італія перегляне свої відносини з Росією після викриття кремлівського шпигуна

Новини світу: Італія перегляне свої відносини з Росією після викриття кремлівського шпигуна

На перших шпальтах усіх італійських газет сьогодні пишуть про "нову холодну війну" та про "подвійну гра царя Путіна".

Підозрюється, що шпигунська діяльність Валтера Байота на користь Кремля відбувалася протягом чотирьох місяців, за свою роботу агента він міг отримати загалом 40 тисяч євро.

Дружина капітана Клаудія Карбонара розказала журналістам, що їх родина має борги й хвору дитину. Вона не вірить, що її чоловік - шпигун. Але ж його спіймали «на гарячому». Італійському військовому загрожує 15 років тюрми.

Повʼязані теми:

Наступна публікація