В Одесі 4-річні двійнята померли після того, як поїли овочів з ринку: що могло спричинити смерть

В Одесі 4-річні двійнята померли після того, як поїли овочів з ринку: що могло спричинити смерть

В Одесі 4-річні двійнята померли після овочів з Привозу – що могло спричинити смерть дітей / Фото: ТСН.ua

У лікарів, які намагалися врятувати дитину, є кілька версій, що могло спричинити смерть.

В Одесі у неділю, 14 травня, померли 4-річні двійнята через отруєння невідомою речовиною. Напередодні дітям стало зле і мати спробувала самотужки надати їм медичну допомогу. Коли це не допомогло — покликала медичну сестру. Однак стан дітей різко погіршився.

У повідомленні поліції Одеської області йдеться, що мати викликала "швидку", але хлопчик помер до приїзду лікарів. Дівчинка —  в Одеській обласній дитячій клінічній лікарні.

Місцеве видання "Антикор" стверджує, що трагедія сталася в родині переселенців із Херсона. За даними журналістів, дітям стало зле після вживання куплених на ринку "Привоз" овочів. Мати двійнят нібито викликала для них дитячого лікаря, якого знайшла на сайті ОLX.

У Головному Управлінні Національної поліції Одеської області відповіли ТСН.ua, що причина смерті дітей зараз встановлюється. Призначено низку експертиз. Інформацію про трагедію, що поширюють ЗМІ, правоохоронці не коментують та закликають дочекатися офіційних висновків.

Відомості за фактом смерті дітей слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 п. п. 1, 2 ст. 115 (з позначкою "нещасний випадок") та ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України.

За даними "Анкор", вранці 13 травня мати двійнят викликала додому дитячу лікарку на ім’я Ганна, яку знайшла на сайті ОLX. Цього ж дня жінка прийшла оглянути дітей та зробила укол препарату "Церукал". Після уколу блювота в дітей припинилася, проте їжу вони так і не вживали, а пили тільки очищену негазовану воду.

Завідувач відділення анестезіології Одеської обласної дитячої клінічної лікарні Володимир Босенко розповів "Суспільному", що дівчинку доправили до лікарні у важкому стані. Після інтенсивної терапії було певне покращення, зазначив лікар, дитину перевели на штучну вентиляцію легень. Однак через декілька годин у дівчинки зупинилося серце.

У медиків є кілька версій, що могло спричинити смерть дитини. Одна з них — соматичне захворювання. У дівчинки були запальні зміни в складі крові та токсикаційний синдром, розповів Володимир Босенко. Тому в лікарні не виключали як харчове, так і отруєння хімічною речовиною.

Медики намагалися з'ясувати в матері, чи вживала дитина які-небудь препарати, однак вона не дала чіткої відповіді. Жінка розповіла лікарям про прихід медсестри.

"Вона черговому лікарю сказала, що сестра зробила укол протиблювотного препарату "Церукал", але він не міг привезти до того стану, з яким дитина потрапила до нас. Він ніякого впливу на перебіг захворювання не мав. Препарат був введений в дозі, яка відповідає дозі цього віку", — зазначив Володимир Босенко.

Лікар додав, що до медичного закладу іноді потрапляють діти з отруєнням цим препаратом, однак з іншими симптомами. Ці випадки не закінчуються летально. За словами Володимира Босенка, до такого стану й не призвели б нітрати, які могли міститися в овочах, що їли діти.

Нагадаємо, у Черкаській області під час відпочинку з друзями трагічно загинув 13-річний хлопець. Дитину майже добу шукали рятувальники.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація