В одеському ресторані двері розлетілися на друзки й засипали малюка: як почувається травмований хлопчик

В одеському ресторані двері розлетілися на друзки й засипали малюка: як почувається травмований хлопчик

Фото: УНІАН

В ресторані кажуть – батьки поки що претензій не висували, тому вважають інцидент вичерпаним.

Скляні двері впали на чотирирічного хлопчика в одеському ресторані. У малюка численні порізи. Медики "швидкої" надали йому допомогу на місці, а потім – забрали до лікарні. Хлопчик вибігав з дитячої кімнати і штовхнув двері так, що вони вдарилися об стіну і розбилися на друзки, обсипавши дитину . А потім малюк ще й впав на підлогу, встелену склом.

Про це 27 серпня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Відео, зняте одразу після того, як двері розлетілися на друзки й засипали чотирирічного хлопчика, у соцмережах розмістили його батьки. Про стан дитини після цього – вони не розповідають. В закладі кажуть - на місце одразу ж приїхала "швидка" з приватної клініки, яка має угоду із рестораном.

"Наклали одни шов, ручка була порізана" розповідає управляющий ресторану Віталій Канюченко.

Під відео очевидці в коментарях написали, що хлопчик був дуже наляканим. Тож батьки захотіли, аби дитині надали допомогу в стаціонарі. Ресторан оплатити послуги приватної лікарні відмовився. Бо, мовляв, – за безпеку дитини відповідають батьки.

"З дверима все було ідеально і вони були дуже міцні. Вийшло, що просто її "вівернули" навиворіт і від сильного поштовху вона замортизувала в бік бетонної конструкції і від цього удару просто посипалась донизу", - говорить управляючий.

 В ресторані охоче діляться відео з камер спостереження. Щоправда, самого моменту на ньому – немає. Пояснюють – так пише камера. Вона зафіксувала, як хлопчик підбігає до дверей. Наступний кадр – дитина вже біжить далі, а на підлозі купа скла. Крім дверей, розсипався ще й скляний стіл, на нього впала металева ручка.

Фахівець з дитячої безпеки пояснює: безумовно, головна відповідальність за дитину - на батьках. Але, якщо адміністрація ресторану позиціонує його як родинний і має спеціальну дитячу кімнату, під час її облаштування має урахувати усі можливі ризики для малюків й упередити їх.

Новини України: в одеському ресторані на 4-річного хлопчика впали скляні двері

Новини України: в одеському ресторані на 4-річного хлопчика впали скляні двері

"Таким чином все має бути обладнане, щоб дитина там не мала змоги травмуватись, навіть якщо вона схоче те зробити навмисне. А якщо певні умови не дотримані, то це питання точно не до дітей, а саме до власників закладу - оскільки вони мають передбачати ці випадки", - говорить експертка з дитячої безпеки Олена Лизвинська.

В ресторані кажуть – батьки поки що претензій не висували, тому вважають інцидент вичерпаним. Батьки – своїх намірів - не розголошують. 

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація