В Офісі генпрокурора пояснили, чому Медведчуку поки не інкримінують фінансування тероризму

В Офісі генпрокурора пояснили, чому Медведчуку поки не інкримінують фінансування тероризму

Фото: УНІАН

Справи про фінансування тероризму поки розслідуються, повідомили в Офісі генерального прокурора.

Віктору Медведчуку поки не інкримінують фінансування тероризму, тому що окупований Крим та РФ не визнано терористичними організаціями. 

Про це 13 травня в ефірі ток-шоу "Право на владу" сказав перший заступник генерального прокурора Роман Говда. 

"На даний час орган досудового розслідування в праві давати юридичну кваліфікацію і здійснювати такі процесуальні дії, як повідомлення про підозру, за тими фактами чи обставинами, які вважає переконливими для себе, які ми вважаємо, що в нас є достатньо доказів для цього. Тому ми дали саме такі епізоди, повідомили про підозру саме в таких епізодах і будемо на даний час доводити їх. Чому немає саме фінансування тероризму. Історія в тому, що Крим, який анексувала Російська Федерація, не визнаний терористичною організацією. В нас визнані тільки "ЛНР", "ДНР" терористичними організаціями. І сприяння саме цим терористичним організаціям ми можемо кваліфікувати з точки зору Кримінального кодексу, як сприяння чи фінансування терористичних організацій", - пояснив Роман Говда. 

В Офісі генерального прокурора пояснили, що фінансування тероризму Медведчуком наразі розслідується. 

"Ми пішли з іншого боку. Крим на даний час є тимчасово окупованою територією, що зафіксовано в резолюціях ООН, а також в Законі про права і свободи людей, а також є правовий статус тимчасово окупованих територій АР Крим. І тому саме ми кваліфікуємо це, як розграбування національних цінностей на території окупованій Російською Федерацією. Такі правові кваліфікації, як сприяння фінансуванню тероризму існують і вони розслідуються відповідно до кримінально-процесуального кодексу України. На даний час вони в стадії досудового розслідування. Тому певних обставин розголошувати не буду", - сказав Говда. 

Фінансування тероризму: чи буде ще одна стаття для Медведчука

Фінансування тероризму: чи буде ще одна стаття для Медведчука

Нагадаємо, кума Путіна Медведчука 13 травня суд відправив під домашній арешт. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація