В селі, яке першим в Україні стало осередком коронавірусу, перехворів вже кожен п’ятий мешканець

В селі, яке першим в Україні стало осередком коронавірусу, перехворів вже кожен п’ятий мешканець

Загалом у п’ятитисячному селі від хвороби померло 15 людей.

У селі Колінківці на Буковині, в якому виявили перші випадки масового захворювання на коронавірус і був введений надзвичайний стан, за рік перехворів щонайменше кожен п’ятий житель і померло 15 людей.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.16.45

Зараз тут вільно їздять машини, а рік тому був на в’їзді блокпост. Тут були поліція, рятувальники, долю подорожніх вирішувала медсестра з термометром. Тоді в Колінківцях був перший масовий випадок зараження – одразу в шістьох людей діагностували коронавірус.

Хворих у селі на цей момент вдесятеро більше, аніж рік тому, коли село заблокували на карантин «Зараз хворіє 60, можливо 70», - розповідають у місцевій лікарні.

Загалом за рік перехворіло більше тисячі людей, вмерли – півтора десятка. Тестують на коронавірус тут по вівторках та п’ятницях –  третю хвилю коронавірусу добре видно за результатами тестів. «Із тих, що ми беремо мазки в половини  приходить результат позитивний», - каже медсестра Інна Кваснюк.

Новини України: немає місць у лікарнях – що відбувається у медзакладах Чернівців

Новини України: немає місць у лікарнях – що відбувається у медзакладах Чернівців

Староста села Віктор Урсул згадує неприємне, як його Колінківці прогриміли на всю країну через Лизаветту – жінка повернулася із заробітків в Італії, сходила в церкву й на мітинг і записала відеовибачення перед односельцями

«Це був цирк і підставили нас, це проблема була з ОТГ і підставили нас, а те, що показувала та жінка, то дуже великий цирк, почула вся Європа нас», - каже чоловік.

Журналісти ТСН намагалися знайти її, аби дізнатися як тепер склалася доля, але двері обійстя зачинені. Жінка, яка рік тому зробила рідне село знаменитим, повернулася на заробітки до Італії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація