В Україні розширюється перелік "червоних зон": підприємці виходять на протести і обіцяють ігнорувати заборони

В Україні розширюється перелік "червоних зон": підприємці виходять на протести і обіцяють ігнорувати заборони

До Прикарпаття, Буковини та Житомирщини "Укрзалізниця" призупинила продаж квитків.

В Україні майже три з половиною тисячі людей минулої доби довелося шпиталізувати через тяжкий перебіг коронавірусу. Така статистика змушує поширювати жорсткі обмеження у різних регіонах і звісно ж, цим задоволені не всі, і сьогодні в Чернівцях та Житомирі вийшли на протести підприємці.

Про це йдеться в ТСН.12.00.

Перший день у червоній зоні в Житомирі розпочався гучним мітингом. Нині на центральній площі зібралося кілька сотень обурених підприємців. Вони кажуть, що через карантин опинились на межі закриття бізнесу. «Ми будемо надягати на себе по 5 масок, у нас є антисептики, дайте нам працювати. Зараз весна, ми завезли цей товар, 8 березня, без попередження, сьогодні сказали, завтра закрили», - обурюється учасниця мітингу.

А от Буковина вже третій день живе в суворих карантинних обмеженнях і через це не вщухають обурення місцевих підприємців.

Біля обласної державної адміністрації зранку проходив пікет підприємців одного з найбільших непродовольчих ринків України – «Калинівського». Він не працює від понеділка. Приблизно сотня працівників базару вимагали дозволу працювати і кажуть, начебто на ринку зможуть дотримуватись маскового режиму і зберігати дистанцію. Це вже другий протест підприємців за останні три дні.

Напередодні вони так само зверталися до влади, але єдине, що для них пообіцяли зробити – клопотати перед урядом про виділення компенсації. Підприємців це не влаштовує.«Це величезні збитки, порахувати це просто нереально. Нас не компенсація цікавить. Відновлення нашої роботи, можливо з більш суворим контролем зі сторони влади, нехай поліцейські кожен тиждень ходять, перевіряють, штрафують», - каже працівник ринку Євген. 

«Чому на свіжому повітрі немає права працювати Калинка? Чому облдержадміністрація в закритих приміщеннях без масок?», - запитує підприємиця Валентина.  

До підприємців сьогодні ніхто з можновладців не вийшов. І вони вирішили попри заборону вийти завтра на роботу.

Новини України: у Чернівцях та Житомирі підприємці вийшли на протести

Новини України: у Чернівцях та Житомирі підприємці вийшли на протести

Тим часом, до Прикарпаття, Буковини та Житомирщини "Укрзалізниця" призупинила продаж квитків. Поїзди просто проїжджатимуть повз, а пасажирам, які придбали квитки заздалегідь, доведеться сідати на потяги або виходити з них на інших станціях маршруту - розташованих поза червоною зоною. 

Водночас в Україні триває вакцинація. Мільйон і майже 800 тисяч доз британсько-шведської вакцини «АстраЗенека» надійдуть до України до кінця весни через ініціативу «КОВАКС». Перелік країн, які отримують міжнародну допомогу опублікував ЮНІСЕФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація