Важливо розуміти: як треба діяти у перші години зникнення дитини

Важливо розуміти: як треба діяти у перші години зникнення дитини

Як правоохоронці, спеціалісти та волонтери розшукують дітей та що варто робити у першу чергу.

Понад 2000 заяв про зникнення дітей надійшло до поліцїі лише від початку 2021 року. Досі зниклими безвісти вважають 158 дітей по всій Україні. Найвищі шанси їх відшукати, кажуть поліцейські, у перші три години.

Як допомагають у пошуках нинішні технології, що треба знати і як діяти в ці перші три години - у матеріалі ТСН.19:30.

ТСН розповідала десятки історій, коли дітей завзято і масово розшукували цілими містами і ледь не усіма силовими структурами. Здебільшого, свідчить статистика - їх знаходять у перші дні. У колцентрі інформація одразу передається до поліції і батьків (або опікунів) дитини. І розпочинаються пошуки. Алгоритм пошуку залежить від віку дитини та імовіріних версій. Причин зникнення, які розшукують поліцейські. Досліджують звички, вподобання, захоплення, улюблені місця, оточення, чи спілкуються окрім батьків з родичами, друзями і знайомими. Тоді досліджують школу та гуртки. Поліція вивчає плівки з камер відеоспостереження. Долучаються підрозділи надзвичайних ситуацій, військові, літаки, гелікоптери та коптери.

Найдієвішими досі залишаються оголошення, які ми часто навіть не помічаємо. Ну і звісно найшвидше інформація розповсюджується у соцмережах. У них волонтери моніторять усі коментарі, повідомлення чи будь-які фотографії місцевості. Зараз долучаються навіть смс повідомлення в радіусі трьох кілометрів з посиланням на сторінку, де розміщається фото і дані дитини. Допомагають і нові технології. 

За статистикою - у більшості випадків діти або випадково губляться, або навмисне утікають самі. Найменше випадків - кримінальних. І саме в таких фахівці радять вбити в голову своїх дітей – ніколи і нікуди не йти з незнайомими.  Усі дані та орієнтування по дитині міститься в поліційній базі, поки її не відшукають.

Новини України: як треба діяти у перші години зникнення дитини

Новини України: як треба діяти у перші години зникнення дитини

Нагадаємо, що У Херсонській області припинили пошуки на місцевості зниклої 7-річної Марійки Борисової. Для пошуків дівчинки напередодні задіяли пошуковців та кінологів з різних областей країни, вони прочісували навколишні ліси та поля. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація