Вбивство 6-річної дівчинки під Харковом: все, що відомо про злочин і 13-річного підозрюваного

Вбивство 6-річної дівчинки під Харковом:  все, що відомо про злочин і 13-річного підозрюваного

Фото: ТСН.ua

Дівчинку знайшли через кілька годин після того, як вона пропала. Попередньо, її згвалтували та вбили.

У селищі Старий Салтів Харківської області вночі 28 липня в покинутій будівлі знайшли тіло 6-річної Мирослави Третьяк. За непідтвердженою інформацією, школярку зґвалтували і вбили. Офіційний підозрюваний — 13-річний сусід дівчинки. Він сам брав участь у пошуках вбитої і намагався збити правоохоронців і волонтерів зі сліду.

ТСН.ua зібрав все, що відомо про страшну подію та підозрюваного у злочині.

Пішла до подруги, але не повернулася

Про те, що 6-річна Мирослава пропала, мама дівчинки повідомила в поліцію о 19:10. За її словами, дитина близько шостої години вечора пішла гуляти з 13-річним сусідом. З ним вона була знайома з пелюшок, оскільки і одна, і друга сім'ї живуть в одному двоповерховому будинку.

"Вчора вона прибігла і каже: "Мама, мене сусід ображає". Мирослава сказала, що він штовхав її і викинув обруч. Я сказала, не чіпати його і просто піти і обіцяла поговорити з його мамою, коли та прийде", — згадує мама дівчинки, пише Newsroom.

Увечері Мирослава знову попросилася на вулицю. Вона хотіла погуляти зі своєю подругою Вікою.

"Через час вона прийшла, я вимила їй ручки, вона взяла два персика і знову побігла до Віки. Вона довго не поверталася. А потім прийшла подружка і питає: "А Мира гулятиме?". Я кажу: "Вона ж до тебе пішла", на що Віка відповіла, що Мирослава пішла з Богданом (сусід дівчинки, — ред.)", — додала мама школярки.

До пошуків дівчинки підключилися правоохоронці, волонтери і просто небайдужі люди. Близько 350 осіб прочісували місцеві посадки, поля і занедбані будівлі. О 23:50 тіло дівчинки знайшли. На її голові та обличчі судмедексперти виявили забої. У місцевому пабліку також з'явилася інформація, що дівчинку могли згвалтувати.

Що відомо про підозрюваного у вбивстві?

Про 13-річного підлітка в Старому Салтові думки ходить неоднозначні. Сусіди сімейства скаржаться на хлопчика і кажуть, що він неодноразово завдавав іншим дітям тілесних ушкоджень: бив, кидав в них каміння.

Інші ж пишуть, що хлопець ще в четвертому класі привернув увагу правоохоронців: школяр нібито з особливою жорстокістю вбив трьох цуценят. Сам же він живе в неповній сім'ї — його вихованням займається тільки мати.

"Він жорстокий хлопець. Часто ображав дітей, і моїх дітей — теж: в калюжу штовхав, кидався камінням. Тобто почуття міри в ньому відсутне", — підкреслив ТСН.ua місцевий мешканець, знайомий з сім'єю школяра.

Фото: NewsRoom

Сам же підозрюваний намагався заплутати правоохоронців і волонтерів, які розшукували дівчинку. Хлопець підключився до пошуку і хотів відвести загін в іншому напрямку, повідомляє Obozrevatel.

"Він в основному відмовчувався. Коли хтось попросив у нього телефон, то відмовився його дати і навіть не розблокував. Але тоді це ні в кого не викликало підозр. Він весь час намагався відвести пошук в іншу сторону, говорив, що потрібно йти в іншому напрямку", — розповів один з місцевих мешканців.

Однак згодом правоохоронці все ж затримали підлітка. Зараз ні його, ні мами в селі немає.

Що загрожує підозрюваному і чи можуть його взагалі судити?

Правоохоронці кажуть, що через те, що підозрюваний — неповнолітній, слідчі готують клопотання до суду про дозвіл на допит хлопця і поміщення його до приймальника-розподільника для дітей.

“Слідчим відомості про подію внесені в ЄРДР за ч. 2, п. 2 ст. 115 (“Умисне вбивство”) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі”, — підкреслили в поліції області.

Відзначимо, що якщо в суді буде доведено вину підозрюваного, хлопець стане чи не наймолодшим вбивцею в Україні.

Новини України: які версії слідства щодо вбивства 6-річної дівчинки в Харківській області

Новини України: які версії слідства щодо вбивства 6-річної дівчинки в Харківській області

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Убивство Мирослави Третяк
Наступна публікація