Вбивство матері та доньки у Луцьку: що робити, коли вчиняється сімейне насилля

Вбивство матері та доньки у Луцьку: що робити, коли вчиняється сімейне насилля

Фото: Поліція Волинської області/Facebook

У кожній області є кризові центри, які можуть прихистити жертв домашніх тиранів.

Моторошне вбивство сталося у Луцьку. 62-річний чоловік знущався з дружини, доньки і навіть сина з ДЦП. Зловмисник зізнався, що зарубав сокирою свою колишню дружину та доньку. Про це розповів сусідці, а та викликала поліцію. Копи одразу затримали імовірного убивцю. Коли зайшли до квартири то дійсно побачили закривавлені тіла 56-річної жінки та її 22-річної доньки.

Про це йдеться 20 липня у сюжеті ТСН.19:30.

Під квартирою, де сталося вбивство, за огороджувальною стрічкою плаче пані Зоя. Вона родичка загиблих 56-річної Майї та 22-річної Тетяни.

Про те, що убив 62-річний Василь сам розповів сусідці. Та хутко викликала поліцію і чоловіка затримали. Потім у квартирі виявили вбитих жінок.

Дехто приголомшений таким моторошним убивством, утім сусіди, які живуть ближче, кажуть, що до трагедії йшло давно. Адже піднімав руку на близьких чоловік роками. 5 років тому подружжя розлучилося, однак продовжували жити під одним дахом.

Новини України: у Луцьку 62-річний чоловік зізнався, що зарубав сокирою свою колишню дружину та доньку

Новини України: у Луцьку 62-річний чоловік зізнався, що зарубав сокирою свою колишню дружину та доньку

"Крики, скандали, ми вже звикли до тих криків. Просто не було куди подітися і вони так жили, вона сама працювала, він не копійки не давав", — говорить сусідка.

Працювала пані Майя в управлінні статистики, донька вчилася в університеті. Натомість Василь сидів вдома без роботи і часто був агресивним навіть до сусідів.

Поліція не раз навідувалася до родини. Торік за завдання ушкоджень, побої та мордування колишньої дружини та доньки на чоловіка відкрили провадження. Суд призначив штрафи на понад 2 тисячі гривень та відпустив під особисте зобов’язання.

"Після цього також ще двічі викликала жінка поліцію про вчинення ним домашнього насильства, але відмовлялася писати заяви", — зазначає речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук.

Не мовчати, звертатися до поліції і обов’язково зазначати, що вчиняється саме сімейне насилля, радять юристи. Тоді має приїхати група швидкого реагування.

"Така група швидкого реагування може вручити кривднику прокол про адміністративне правопорушення або терміновий заборонний припис. Заборонити йому наближатися у житло, навіть якщо право власності належить лише кривднику", — пояснює юристка Ліана Диновська.

Але цей припис лише на 10 днів. Якщо ж іншого житла у потерпілих немає, юристи радять звертатися до кризових центрів. Вони є у кожній області і можуть прихистити жертв домашніх тиранів.

Нагадаємо, що чоловікові, який зарубав колишню дружину і доньку у Луцьку, загрожує довічне ув’язнення.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація