"Вдарили в слабке місце кордону і нескладно йшли далі": російській бійці, які звільняли Бєлгородщину, про свою місію

"Вдарили в слабке місце кордону і нескладно йшли далі": російській бійці, які звільняли Бєлгородщину, про свою місію

Російський добровольчий корпус звернувся до Путіна / Фото: скрин із відео

Бійці з російськими паспортами, згідно з їхніми заявами, зайшли вглиб на 42 кілометри на територію Бєлгородської області.

Показали трофейну техніку та заявили, що відчутного опору на території Росії не зустріли. Бійці Російського добровольчого корпусу та легіону "Свобода Росії", які так гучно кілька днів тому зайшли до Бєлгородської області, напередодні дали імпровізовану пресконференцію на Сумщині. Вже сьогодні пообіді виклали нове відео зі ще одного населеного пункту країни-агресорки, куди їм вдалося зайти, йдеться в ТСН.

На прикордонні Сумщини на трофейному БТРі майорить прапор Російського добровольчого корпусу, а місце, де раніше стояла символіка окупантів, замальоване фарбою. Бійці корпусу влаштовують імпровізовану пресконференцію та показують свої трофеї. Телевізійних камер і мікрофонів більше, ніж бійців. Вони заявляють, що свої дії ні з ким не узгоджують і наказів ні від кого не отримують. Про те, як здобули російську військову техніку, розповідають без подробиць. Кажуть, що відібрали у ФСБівців, особливого опору не зустріли. “Сідаєш у БТР, включаєш масу, заводиш і їдеш. Там були ангари з російською технікою, ми почали її забирати”, - каже голова штабу РДК “Фортуна”.

Бійці з російськими паспортами, згідно з їхніми заявами, зайшли вглиб на 42 кілометри на територію Бєлгородської області. “Найбільш слабкі ділянки кордону, ми просто туди, скажемо так, вдарили. Ну, а потім уже виявилося нескладно йти далі. Вони дуже довго і дуже багато розповідали про те, що вони зміцнюють лінію, витрачають на неї мільярди, “зуби дракона”, пости, якесь там суперспостереження, а коли доходить до справи, все це сиплеться”, - каже командир РДК “Рекс”.

Денис Капустін на псевдо “Рекс” не приховує: він у федеральному розшуку Росії. Уродженець Москви, від початку повномасштабного вторгнення став на бік України, а згодом очолив Російський добровольчий корпус. Чоловік показує зброю, яку затрофеїв у своїх співвітчизників-військових у Грайвороні. “Я хочу їм довести, що можна битися проти тирана. Те, що влада Путіна не безмежна. Ми маємо допомогти народу України в захисті їхньої територіальної цілісності, свободи і, відповідно, зміцніти самостійно для того, щоб домагатися вже наших цілей на території Російської Федерації”, - додає він.

З початком операції, кажуть бійці Російського добровольчого корпусу, в Росії до них доєдналося багато однодумців. На вулицях замайоріли їхні прапори, на російських будівлях - попри ризик бути затриманими ФСБ - невідомі малюють символіку РДК. “Місцеві цілком спокійно ставилися до нас. Але знаєте, є такий рід людей, які пиляють дрова, подивилися ось так... і пиляють далі. Ті, хто турбувався за свою сім'ю, за дітей, за старих батьків - вони їх вивозили. Тим цивільним, кому ми могли допомогти, хто був із нами поряд, ми допомагали з евакуацією”, - каже заступник командира легіону “Цезар”.

Доброволець на псевдо “Цезар” - педагог із Санкт-Петербурга. Викладацьку діяльність покинув, щойно Росія почала повномасштабне вторгнення на територію України. Своєю метою називає Росію без Путіна. “Операцію ще не завершено. Завершено найактивнішу і найяскравішу фазу, але є над ким попрацювати і над чим”, - додає “Цезар”.

Сьогодні пообіді на сторінці Російського добровольчого корпусу з’являється нове відео. За спинами бійців - вивіска поштового відділення російського населеного пункту Глотове.

Бійці РДК знову зайшли на територію Бєлгородщини / Фото: скриншот з відео

Нагадаємо, що схованку ворога на Харківщині виявили працівники Державного бюро розслідувань. 18 реактивно-штурмових гранат росіяни прикопали в лісосмузі Чугуївського району. За даними Держбюро, це склад військових 3-го батальйону 101-го полку РФ. Усе озброєння вилучили та передали до однієї з бригад українських Збройних сил. Наші захисники пообіцяли обов’язково "повернути гранати противнику", але вже на полі бою.

Нещодавно в Ізюмі теж знайшли цілий склад ворожих боєприпасів, який росіяни покинули під час втечі.

Читайте також:

Лісники закликають готувати дрова влітку: в чому вигода і переваги?

"Жодної кісточки на його обличчі живої немає": медики Дніпра рятують ДСНСівця, який потрапив під ракетний удар

Прокуратура Києва підтвердила наркотичне сп'яніння у депутатки, яка збила пішохідку на переході: деталі справи

Повʼязані теми:

Наступна публікація