Вибори на Прикарпатті: депутати Івано-Франківської облради вимагають оголосити повторне волевиявлення

Вибори на Прикарпатті: депутати Івано-Франківської облради вимагають оголосити повторне волевиявлення

Під стінами облради мітингували кілька сотень мешканців цього виборчого округу, які приїхали відстояти свої голоси.

Визнати скандальні вибори у 87-му окрузі на Прикарпатті недійсними, а відтак оголосити повторне волевиявлення вимагають депутати Івано-Франківської облради.

Про це 6 квітня йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Сьогодні вони зібралися на позачергову сесію з цього приводу. У зверненні до президента, парламенту та уряду вимагають розслідувати ймовірні фальсифікації під час підрахунку голосів. А ще покарати членів окружкому, якщо доведуть, що вони порушили виборче законодавство.

Новини України: депутати Івано-Франківської облради вимагають оголошення повторного волевиявлення

Новини України: депутати Івано-Франківської облради вимагають оголошення повторного волевиявлення

Від СБУ чекають на адекватне пояснення дій її спецпідрозділу "Альфа" у будівлі окружкому. А також розслідувати, куди поділися майже півтисячі бюлетенів за кандидата Олександра Шевченка.

"Потрібно, щоб далі не повторились такі ситуації у цілій Україні, які відбулися в нашій області, і не повернулися 1930-ті роки, коли призначали, а не обирали. Ми побачили саме першу кампанію, де призначено фактично чи намагаються зараз призначити народних депутатів", — наголосив Шевченко.

Поки тривала сесія, під стінами облради зібралися кілька сотень мешканців цього виборчого округу, які приїхали відстояти свої голоси.

"Я жителька села Микуличин. І дійсно були наші люди там, на ОВК, і були розрізані наші пакети, і були викрадені 102 голоси. То чому повинен був мій голос пропасти", — говорить обурена місцева мешканка.

Нагадаємо, що на довиборах до Верховної ради на 87-му окрузі в Івано-Франківській області, які ознаменувалися скандалом з підрахунком голосів, оголосили переможцем кандидата від "Слуги народу" Василя Вірастюка.

Його конкурент з партії "За майбутнє" Олександр Шевченко не планує здаватися та готує судові позови.

Додамо, що громадянська мережа "ОПОРА" також заявила про фальсифікації на 87 окрузі під час проміжних виборів до парламенту та вимагає у поліції розслідувати всі порушення. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація