Відпочинок у Затоці: як туристам цікаво провести час на курорті і які ціни в 2021 році

Відпочинок у Затоці: як туристам цікаво провести час на курорті і які ціни в 2021 році

Фото: Google

На туристів чекає тепле море, пологий берег і безліч цікавих екскурсій як у самій Затоці, так і в Одесі.

За шістдесят кілометрів від Одеси розташоване селище Затока. Це, згідно з аналізом пошукових запитів Google, одне з найпопулярніших туристичних місць 2021 року. Курорт тонкою лінією коси розділяє Чорне море і Дністровський лиман. Через своє мілководдя і тепле море Затока щорічно збирає в сезон тисячі українців.

ТСН.ua дізнався, чим в Затоці пропонують зайнятися туристам і скільки коштує відпочинок.

Берег і житло

Затока складається з п'яти основних районів — кожен з них названий відповідно із залізничними станціями: Бугаз, Лиманська, Сонячна, Морська і Дружба. Пляж тут переважно складається з дрібного піску і пологого берега. Немає різких переходів до глибини, через що вода прогрівається швидко і рівномірно — влітку море в середньому доходить до 24 градусів тепла.

Розміститися туристи можуть в орендованих квартирах, у готелях, на базах відпочинку, в пансіонатах, котеджах і приватному секторі. Ціни на житло складають з пріоритетом на зручності.

Наприклад, номер в готелі, що розташований в районі Будакської коси, обійдеться охочим в 400 гривень з людини за добу. У ньому є свій балкон, кондиціонер, санвузол, цілодобове подавання холодної і гарячої води.

Куди більше доведеться викласти за проживання в котеджі, розташованому за п'ять хвилин від пляжу. У будиночках є свій телевізор, холодильник, кондиціонер, санвузол, гаряча і холодна вода. На території: дитячий майданчик, тенісний стіл, анімація і медичний пункт. За таке житло за добу доведеться викласти мінімум 800 гривень з людини.

За 1000 гривень можна зняти двомісний номер в готелі, розташованому поруч з автостанцією.

Із Затоки — до Одеси

Для себе туристи, крім очевидного відпочинку на березі моря, можуть підібрати щось активніше. Зрозуміло, більшість цікавих пам'яток зосереджені в Одесі, в яку без зусиль можна дістатися на автобусі або електричці. Наприклад, попит має екскурсія "Кримінальна Одеса" (вартість: 150—250 гривень). На ній учасникам розповідають, чим місто приваблювало аферистів і злодіїв, коли і як придумали контрабанду, хто створив і втілив в життя так званий "Кодекс грабіжника".

Прогулятися можна і Нерубайськими катакомбами (вартість: 100—250 гривень). Екскурсоводи розкажуть, як в кам'яних лабіринтах під час Другої світової війни ховалися одеські партизани, про видобуток першого в місті будівельного матеріалу, а також про появу самих катакомб.

Любителям кінематографу може сподобатися екскурсія "Як в Одесі кіно знімали" (вартість: 150—200 гривень). Учасники дізнаються про сучасну кіноіндустрію і знаменитий одеський кінофестиваль, а також побачать вулиці, на яких колись знімали популярні радянські фільми.

На що подивитися в Затоці

Водночас і в самій затоці є дещо примітне. Між Сонячною та Лиманською станціями розташований яхт-клуб. У ньому охочі можуть зайнятися віндсерфінгом, кайтсерфінгом та вейкбордингом. Крім цього, час можна приділити катанню на катамарані і водному скутері.

До речі, на території яхт-клубу можна орендувати і житло. Стандартний номер в готелі обійдеться у 1700 гривень, котедж — у 4000 гривень, вілла — у 6800 гривень, апартаменти — у 2700 гривень.

Туристам також може сподобатися центр культури і вина Шабо, святі місця Кулевча і Святе джерело Іоанна Сочавського, Білгород-Дністровська фортеця, страусина ферма і місто на воді Вилкове.

Як дістатися до Затоки з Києва, Дніпра, Харкова

З Києва до Затоки можна дістатися в середньому за 400—500 гривень. В дорозі доведеться пробути близько восьми годин. Доїхати можна і на поїзді: за 12-годинну поїздку доведеться викласти 300—600 гривень.

З Дніпра до Затоки квиток на автобус буде коштувати 700 гривень. В дорозі — сім годин. Прямого поїзда на курорт немає, але дістатися можна до Одеси, а вже там пересісти на електричку в Затоку. Такий тур обійдеться у 460—5750 гривень. Ще 50 гривень доведеться викласти за квиток на електричку.

З Харкова до Затоки на автобусі їхати 15 годин. Квиток коштує 600 гривень. Прямого поїзда на курорт теж немає, але, як і в випадку з Дніпром, дістатися спершу можна до Одеси, а вже потім до смої Затоки — квиток обійдеться в 660 гривень.

Із Запоріжжя до Затоки на автобусі добиратися дев'ять годин. Квитки стартують від 350 до 720 гривень. У Затоку прямого потягу теж немає. Дорога до Одеси займе 15 годин і обійдеться в 400—470 гривень.

З Полтави до Затоки їхати 14 годин. Квитки коштують 460 гривень. На поїзді їхати на чотири години менше, а за квиток доведеться викласти 275—450 гривень.

Огляд умов відпочинку на пляжах в Лазурному, Кирилівці та Коблевому

Огляд умов відпочинку на пляжах в Лазурному, Кирилівці та Коблевому

Повʼязані теми:

Наступна публікація