Як у світі контрольовано підривають величезні будівлі: добірка відео, що вражає

Найбільш грандіозним було знищення одразу чотирьох хмарочосів в ОАЕ.

Поблизу залізничного вокзалу в Харкові знищили вежу старого елеватора. Яскраве видовище привернуло увагу містян, адже підрив планували заздалегідь. Прилеглу вулицю перекрили, глядачів відвели на безпечну відстань. 60-метрова башта за лічені секунди перетворилася на груди каміння.

ТСН зібрала найбільш видовищні контрольовані вибухи останніх років - від успішних до провальних.

Хмарочоси в Абу-Дабі

Найбезпечнішим у світі контрольованим вибухом вважається знесення одразу чотирьох хмарочосів торік в столиці Об'єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі. Будівлі заввишки 144 поверхи перетворилися на купку попелу за 10 секунд. Вибухівку заклали у 18 тис. місць і зробили це віртуозно: хмарочоси ідеально склалися, піднявши мінімальну хмару пилу.

"Трамп-Плаза"

Так само бездоганно цьогоріч у США підірвали 34-поверховий комплекс "Трамп-Плаза", який належав експрезиденту Дональду Трампу. Вибухівку заклали у майже чотири тисячі місць. Комплекс завалився за 20 секунд.

Багатоповерхівка в Бонні

Не менш епічно знищили й один із символів німецького Бонна – 18-поверховий діловий та культурний центр. Його збудували 60 років тому – там були готель, театр, ресторани, бари, спа-центри. Однак все це збанкрутіло. 250 кілограмів тротилу й замість хмарочоса – 45 тисяч бетонних уламків.

Вугільна електростанція

Контрольованими вибухами знищують і промислові об’єкти. Так, у березні в німецькому Люнені зрівняли з землею вугільну електростанцію. Підірвали 250-метрову пічну трубу, 110-метрову градирню та 70-метрову бойлерну. Щоб послабити міцність конструкцій, у них завчасно просвердлили понад дві тисячі отворів. А також заклали 420 кілограмів вибухівки.

Китайський будинок, що не захотів падати

Інколи контрольовані вибухи йдуть не за планом. Частина будинку в китайському місті Лючжоу замість того, щоб впасти, вперто лишилася стояти.

"Упертий" турецький хлібозавод

А ось старий хлібозавод на півночі Туреччини перекотився на дах, лишившись загалом неушкодженим. Лише дивом ніхто не постраждав.

Російський стадіон забрав життя

Знесення стадіону в Санкт-Петербурзі два роки тому обернулося трагедією. Там несподівано завалився дах, через що загинув один із робітників. Це потрапило на відео, яке знімали з дрона. На кадрах видно, як чоловік, під ногами якого руйнується покрівля, не встигає застрибнути в рятувальну люльку. Пізніше слідчі заявили, що він порушив техніку безпеки.

Новини України: в Харкові вибух вежі старого елеватора перетворилось на яскраве видовище

Новини України: в Харкові вибух вежі старого елеватора перетворилось на яскраве видовище

Нагадаємо, що у Києві у багатоповерхівці пролунав вибух. В результаті вибуху постраждав чоловік.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація