Їдуть до Львова, Києва та на Буковель: до України прибувають багаті туристи з Саудівської Аравії з особливими вимогами

Їдуть до Львова, Києва та на Буковель: до України прибувають багаті туристи з Саудівської Аравії з особливими вимогами

Туристи нарікають на дороги, медицину та сервіс в готелях.

Безвіз і прямі рейси. До України масово їдуть туристи з Саудівської Аравії. Від початку літа прибуло вже майже 30 тисяч мандрівників із цієї країни. І це вже більше ніж за весь 2019 рік. Приїжджають вони в середньому на тиждень і грошей на відпочинок не шкодують. 

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30

Ґадір не розуміє ні української, ні англійської, ми - арабської. Знайти спільну мову нам допомагає телефонний перекладач.

"Все чудово. Львів дуже гарний. Ми тут залишаємося на шість тижнів, а потім плануємо ще в Буковель", - каже туристка. 

Дівчина прилетіла до Львова з Саудівської Аравії. Таких туристів в Україні від початку літа нарахували вже майже 30 тисяч. Саудівці - мандрівники щедрі. За тиждень витрачають близько трьох тисяч доларів. Але разом із тим вони ще й дуже вимогливі.

"Достатньо заможні люди. Вони приїжджають з дуже великими валізами, їм дуже важливо, щоб було комфортно пересуватися по поверхах, ліфт дуже важливо", - каже менеджерка готелю Оля Дзедзик. 

Новини України: чим наша країна приваблює туристів із Саудівської Аравії

Новини України: чим наша країна приваблює туристів із Саудівської Аравії

Для саудівських арабів Україна нині тренд.

"Це, напевно, вперше, коли в Україну саме їдуть з певної країни такі великі потоки туристів у такий постковідний період. Це є номер один ринком для більшості готелів України. Ми починаємо повертатися до об'ємів 2019 року набагато швидше, ніж наприклад європейські країни", - каже голова Державного агентства з розвитку туризму в Україні Мар'яна Олеськів. 

І причин є декілька. Рік тому президент Зеленський підписав указ про безвіз для країн арабської затоки. Місяць тому саудівський лоукост "Флайнас" запустив щоденні прямі рейси до Києва. А через тиждень - почав літати і до Львова.

"Наша авіакомпанія разом із Україною провела велику роботу. Шість місяців тому ми почали просувати рекламу в Саудівській Аравії і ми запрошували багато блогерів до України", - каже генеральний директор авіакомпанії Абдулазіз Джамін Альшаммарі. 

Природа, зелень і помірний клімат - те, що їх найбільше приваблює в Україні. Після +45 градусів у Саудівській Аравії, навіть наші +33 - для саудівців цілком комфортні. Сьогодні вісімнадцятий день Мухамида в Україні. Хизується, що навіть встиг побачити дощ. Щоправда, лише один раз.

"Така погода, як зараз нагадує мені зиму в Саудівській Аравії", - каже турист. 

Разом із дружиною вони приїхали у весільну подорож. Каже, що все подобається. От тільки поїсти майже нічого. Їжу-халяль мало які з ресторанів можуть йому запропонувати.

Крім їжі, саудівці в соцмережах нарікають на дороги, медицину та сервіс у готелях. Найшвидше під нового туриста підлаштовуються ресторани. Нині в Буковелі 85 відсотків відпочивальників - це араби. Тут для них уже й меню арабською переклали і нові страви підготували. І що це таки халяль - засвідчує навіть сертифікат.

"Ми робимо спеціальне меню, спеціальні страви, спеціальні сети. Ми дуже сподіваємося на те, що наші гості будуть задоволені Україною і повернуться до нас знову", - каже директор з розвитку готельного комплексу Валерій Поляков. 

Туристам така гостинність до вподоби.

За попередніми підрахунками, туристи з арабської затоки вже залишили в Україні від 30 до 50 мільйонів доларів. До кінця сезону очікують ще близько п'ятдесяти тисяч мандрівників. Більше Україна поки що прийняти й не готова, кажуть у Державному агентстві з розвитку туризму. Нам спершу цих треба зустріти як слід. Бо арабські туристи - це своєрідний джекпот для нашої країни. І його дуже важливо не втратити. 

Нагадаємо, чим готелі годують туристів в Єгипті, щоб зекономити

Повʼязані теми:

Наступна публікація