"Загинула їхня єдина, бажана дитина": нові подробиці вбивства Росією 5-річного Сєви на Херсонщині

"Загинула їхня єдина, бажана дитина": нові подробиці вбивства Росією 5-річного Сєви на Херсонщині

Колаж. Внаслідок обстрілу з боку окупантів на Херсонщині загинув 5-річний хлопчик, який грався біля гойдалки

Окупанти вбили дитину з дідусем, коли ті грались біля гойдалки.

Стали відомі нові подробиці загибелі 5-річного хлопчика Сєви в селі Зеленівка на Херсонщині внаслідок звірячого артобстрілу з боку росіян.

Нагадаємо, вчора про цей трагічний випадок розповіли президент України Володимир Зеленський та керівник ОП Андрій Єрмак.

"У липні йому мало виповнитися шість років", - сказав Володимир Зеленський, висловлюючи співчуття родині.

Своєю чергою Андрій Єрмак розповідав, що все це сталось біля місцевого магазину: "Росіяни вбили дитину на Херсонщині. Це сталося внаслідок обстрілів у Зеленівці. Батько приніс її до лікарні на руках. Також поранення отримали ще дві людини. Всі вони перебували біля магазину".

Журналіст ТСН.ua розшукав подругу цієї родини, яка розповіла нам в коментарі подробиці трагедії.

"Це була їхня перша та єдина дитина, бажана дитина. Сєву всі дуже любили, бабуся за ним тряслась, мама (їй ще не виповнилось 30 років) та батько (йому 29) теж його дуже любили, він був дуже розумним та гарним хлопчиком", - з тремтінням в голосі розповіла ТСН.ua ця жінка.

Та продовжила: "Коли почалась війна, мати хлопчика з дитиною тимчасово виїхали з України до Польщі. Женя, батько, пережив окупацію, дочекався визволення, після чого дружина з синочком повернулись. В Зеленівку до бабусі та дідуся вони приїхали буквально на декілька днів. До того, як почався обстріл, Сєва, його дідусь та батько були біля магазину. Дідусь грався з малесеньким в пісочку, біля гойдалки, батько робив дорожку. Під час прильоту батько дитини отримав поранення, але він одразу побіг до дитини. Хлопчик вже лежав…Він схопив Сєву і на попутці поїхав в лікарню. Синочка він не довіз туди…Завтра у них в родині два похорони. Мати, Каріна, в один день втратила сина та батька. У них в родині величезний біль та сльози, батько Сєви через все це в дуже поганому стані, їм дуже важко".

За словами нашої співрозмовниці, похорон 5-річного Сєви та його дідуся має відбутись завтра.

До цього вона додала, що після того, як був оголошений збір грошей для цієї родини (в інтернет-спільноті села Зеленівка), допомогти відгукнулись багато людей.   

Своєю чергою, голова села Олексій Уманський в коментарі для ТСН.ua повідомив, що внаслідок чергового артобстрілу жертвами окупантів  на території магазину стали п’ятеро людей.    

Нагадаємо, на початку травня повідомлялось про тяжкопораненого в Херсоні 6-річного внаслідок обстрілів хлопчика.   

Читайте також: 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація